ХОТЕЛ ,,СПЛЕНДИД“ ПРОДАТ ЗА ВИШЕ ОД 2 МИЛИОНА ЕВРА

ХОТЕЛ СПЛЕНДИД

Фото: Београдске.рс, Беоинфо

ХОТЕЛ ,,СПЛЕНДИД“ ПРОДАТ ЗА ВИШЕ ОД 2 МИЛИОНА ЕВРА

Петоспратно здање од наследника старих власника на лицитацији купио „ДТ пропертиз” за 278 милиона динара

Хотел „Сплендид” у Улици Драгослава Јовановића 5 продат је јуче, из другог покушаја, на аукцији за 278 милиона динара ( 2,3 милиона евра) компанији „ДТ пропертиз” која је била један од пет учесника јавног надметања у прес центру Удружења новинара Србије.

„ДТ пропертиз” постао је власник петоспратног здања, које са подрумом и приземљем има 1.195 квадратних метара корисне површине, тако што је био спреман да плати 81,3 милиона динара више од почетне цене која је износила 196,69 милиона динара.

Та вредност за здање преко пута Старог двора је за 20 одсто нижа од првобитно процењене али 29. октобра за када је била заказана прва лицитација није било заинтересованих купаца, каже Миодраг Ерац, један од власника којем је здање у срцу престонице враћено решењем у поступку реституције на Светог Николу 2012. године.

– Задовољан сам. Успели смо да продамо хотел после вишегодишњих проблема који су били између нас седам наследника – кратко је за наш лист рекао Ерац. 

Хотел „Сплендид” подигли су чувени кројачи Живота Лазаревић и Трифун Јовановић, отворен је 1923. године, а национализован после Другог светског рата. После неуспешне приватизације 2008. и Закона о реституцији опустошено и руинирано предратно здање враћено је наследницима старих власника.

КУПАЦ – КОМПАНИЈА ОСНОВАНА ПРЕ 16 ДАНА

 

Компанија „ДТ пропертиз” основана је пре 16 дана, регистрована за „изнајмљивање властитих или изнајмљених некретнина и управљање њима”, а њен власник је фирма „Vantolia Holdings Limited” са седиштем у Никозији на Кипру, подаци су Агенције за привредне регистре.

Увидом у централну евиденцију стварних власника може се видети да је стварни власник „ДТ пропертиза” Небојша Јанковић који јуче није одговарао на наше позиве и поруке.

Директор те компаније чије је седиште у Булевару кнеза Александра Карађорђевића је Дејан Ерић, који се јуче, како је пренео Танјуг, надметао на лицитацији за куповину „Сплендида”.

Политика, Београдске.рс

Читајте још: РАД ИНТЕРНЕШНАЛ ПРОДАТ: 13.000 м2 ПОРЕД САВЕ КУПИО МАТИЈЕВИЋ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x