ДЕСЕТ ГОДИНА КАСНИЈЕ: БЕОГРАД ОПЕТ НАЈБОЉЕ МЕСТО ЗА ПРОВОД НА СВЕТУ

Београд је у избору чувеног портала ,,Lonely Planet“ поново проглашен за град са дефинитивно најбољим и најприступачнијим ноћним проводом на свету!

„Српска престоница нуди бучан и разнолик ноћни живот свакога дана у недељи, а поготову викендом, где журке трају до раних јутарњих сати. Широк је спектар различитих жанрова музике, те тако свако може пронаћи место које му идеално одговара гледајући по врсти музике, али и атмосфери. По београдским клубовима могуће је чути различите спојеве техно, електронске, поп, џез, турбо-фолк, али и народне музике по модерним кафанама“, стоји у овом својеврсном објашњењу.

Странци обожавају београдске сплавове, и током читавог лета уживају у проводу на њима. Како пише „Лонелy планет“, цене по баровима, клубовима, сплавовима, кафанама веома су приступачне, као и цене смештатаја у поређењу са главним градовима у другим државама. Подсетимо, још 2009. године Београд се нашао на врху лествице када се ради о ноћном животу, и десет година касније и даље се држи као први на планети.

Студија је анализирала 36 градова у осам категорија, укључујући и број кафића и клубова који постоје, те стопу криминала, као и просечну цену за смештај, оброк брзе хране и такси, а Београд је проглашем најбољим „парти“ градом.

Наша престоница, постигла је веома висок резултат у свим категоријама, док је Лондон испред Београда по броју барова и клубова. Иза Београда су Мексико Плаја дел Кармен и Сингапур при чему они представљају фантастичну тројку када се ради о бурном ноћном проводу.

 

Да подсетимо, током јула је и британски Би-Би-Си сврстао Београд на листу пет најкреативнијих градова на свету.

 

Превео и адаптирао Блиц.

Оригинални текст читајте овде.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x