УКЛАЊАЊЕ МОСТА ТЕК КАД СЕ ПРЕДА СВА ДОКУМЕНТАЦИЈА

БЛИЖИ-СЕ-ДЕМОНТАЖА-СТАРОГ-САВСКОГ-МОСТА-scaled.jpg

Стари савски мост Фото: Београдске.рс

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је да ће све дозволе за уклањање старог Савског моста, као и за изградњу новог бити издате када се испуне сви законски услови.

„Он је у надлежности министарства, када је у питању издавање дозвола, како за реконструкцију, изградњу и уклањање, јер је у питању међудржавна река и распон тог моста по закону припада нама. Тако да ћемо издати дозволу за уклањање моста, као и дозволу за изградњу новог моста, када се испуне сви законски услови, односно када нам буде предата комплетна документација“, рекао је Весић одговарајући на питање новинара да ли ће у новембру бити уклоњен Савски мост као што је раније најављено.

Он је приликом обиласка радова на изградњи аутопута Београд-Зрењанин-Нови Сад, где је почео да се гради први мост, рекао да то не зависи од Министарства када ће се догодити, већ од Града Београда.

„Морају да ураде припрему за измештање саобраћаја и све остало. Значи када нам се буду обратили и када све буде спремно, ми ћемо дозволу издати, али ја не могу да вам кажем у ком тренутку ће почети само измештање, јер то није одлука која се доноси у Министарству на чијем сам ја челу“, рекао је министар.

КУДА ЋЕ ТРАМВАЈ

Да подсетимо, Александар Шапић, градоначелник Београда летос је најавио да ће град предузети све кораке како би 1. новембра све било спремно за затварање моста.

Он је том приликом представио и план измена саобраћаја.

Садашња траса трамваја долази из Улице Милентија Поповића и прелази Стари савски мост, потом иде Немањином улицом. Нова траса ће мењати и премошћавати исти саобраћајни потез док мост буде у изградњи. То значи да ће нова траса такође кретати из Милентија Поповића, а потом улазити у Земунски пут и скретати пре Старог савског моста лево ка Бранковом мосту. Након тога следи прелазак Бранковог моста, а потом се искључује десно у Улицу Гаврила Принципа.

Б92, Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ТЕРАЗИЈСКА ТЕРАСА ПАРК ПОСТАЈЕ ДО РЕКЕ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x