ЗГРАДУ МУЗЕЈА У РЕСАВСКОЈ ОБНАВЉАЋЕ ЕНЕРГОПРОЈЕКТ

ЗГРАДУ МУЗЕЈА У РЕСАВСКОЈ ОБНАВЉАЋЕ ЕНЕРГОПРОЈЕКТ

Планирани изглед Музеја града Београда Фото: Бировиа

Група понуђача, коју предводи Енергопројект високоградња, добила је посао на тендеру за извођење радова на реконструкцији, санацији, доградњи и пренамени објекта у Ресавској 40 б, који ће постати Музеј града Београда.

Понуда је оцењена као најповољнија са укупном понуђеном ценом од 5.087.518.140,42 динара са ПДВ и роком извођења од 600 календарских дана од дана увођења у посао.

Уговор је додељен након што је Енергопројект уложио жалбу републичкој Комисији за заштиту права у поступцима јавних набавки, на претходну одлуку да се посао додели суботичкој СМБ градњи.

Да подсетимо, овог пролећа као најповољнија понуда изабрана је она коју је дала група понуђача предвођена суботичком фирмом СМБ-градња, док је тада Енергопројектова понуда рангирана као другопласирана.

У образложењу се може видети да је Комисија донела решење којим је од Наручиоца тражила да детаљно понови стручну оцену изабраног понуђача.

Поред осталог, Енергопројект је оспоравао да изабрани понуђач тј. група понуђача није извела све радове на референтном објекту – Тржни центар ,,Бео“, већ да су учествовали и извођачи који нису пријављени у понуди, о чему је као доказ достављен Извештај комисије за технички преглед референтног објекта бр 01-671/2 од 25.06.2021. Института за безбедност и сигурност Нови Сад, пише у документу.

Музеј града Београда ентеријер, Фото: Бировиа.рс
Музеј града Београда ентеријер, Фото: Бировиа.рс

Комисија за јавну набавку је утврдила да изабрани извођач не испуњава критеријум за квалитативни избор привредног субјекта у складу са чланом 144, став 1, тачка 2 Закона о јавним набавкама, пише у документу.

ТРЕЋИ ПОКУШАЈ ДА ПОЧНЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА

Ово је трећи тендер за обимну реkонструкцију зграде некадашње Војне академије.

Пројекат за извођење и грађевинска дозвола су спремни још од пре неколико година, док је новац обезбеђен у буџету Града, за ову годину је то 1,6 милијарди динара, а за следећу 3,6 милијарди динара.

КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ ЗГРАДА

Аутори идејног решења за реконструкцију и доградњу објекта у Ресавској улици 40б су архитекте Јелена Ивановић Војводић, Горан Војводић и Јована Грујевска из фирме “Бировиа”.

Радови ће подразумевати реконструкцију зграде и доградњу 3.300 м2 у унутрашњем делу објекта.  Постојећи објекат и новоизграђени део биће исте висине, али ће нова ивица бити 5 метара дубље ка дворишту.

Између старог и новог дела постојаће хоризонталне комуникације, док ће имати и лифтове. Тај део ће наткривати провидан кров, па ће дневно светло додатно истакнути простор.

Музеј града Београда, унутрашње двориште и амфитеатар Фото: Бировиа.рс
Музеј града Београда, унутрашње двориште и амфитеатар Фото: Бировиа.рс

Према замисли аутора, потребна је изградња и новог отвореног степеништа, које ће интегрисати два дела објекта и створити простран хол на главном улазу из Ресавске улице.

Улазна врата ће добити стаклени портал, док ће оригинални делови зграде бити наглашени.

Унутрашње двориште имаће  амфитеатар и обликован плато. Поред изложби на отвореном двориште може да послужи за организацију догађаја, скупова, предавања и слично.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: МУЗЕЈ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ И ЗВАНИЧНО СЕ СЕЛИ НА ДОРЋОЛ

Музеј Београда је основан 1903. године, а у једном простору простору биће више од 130.000 аретфаката.

Будућа зграда музеја је подигнута 1899. године по пројекту архитекте Димитрија Т. Лека.

КО СУ БИЛИ ПОНУЂАЧИ НА ТЕНДЕРУ?

Понуде су поднеле три групе понуђача:

  1. W.D. CONCORD WEST D.O.O, KEJ D.O.O VALJEVO, TEMING ELECTROTECHNOLOGY D.O.O NIŠ, JADRAN D.O.O BEOGRAD, K.E.S.Z. INTERNACIONAL D.O.O BEOGRAD, PREMER SAVKOVIĆ D.O.O LAZAREVAC, TRON TEX D.O.O NOVI SAD, ROAMING SMART SOLUTIONS D.O.O BEOGRAD, EX ING B&P BEOGRAD, TEKO LIFTOVI BEOGRAD I MIDVEJ D.O.O BEOGRAD
  2. ENERGOPORJEKT VISOKOGRADNJA A.D. BEOGRAD, TVI D.O.O BEOGRAD, LOGO D.O.O BEOGRAD, SOKO INŽENJERING D.O.O NOVI BEOGRAD.
  3. DOO SMB-GRADNJA SUBOTICA, A.R.J. TECHNOLOGY NOVI SAD, YUMOL D.O.O SUBOTICA, TECHNOSECTOR D.O.O KRAGUJEVAC, CREDO BEOGRAD, PARS D.O.O BEOGRAD.

Портал јавних набавки, Београдске.рс, Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ИЗГРАДЊУ ТИРШОВЕ 2

СТАМБЕНА КУЛА И ЛАМЕЛЕ У ДРУГОЈ ФАЗИ КОМПЛЕКСА THE ONE

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x