ЗБОГ ,,ПЕШАЧКЕ СУБОТЕ“ ЗАТВОРЕН ЦЕНТАР ГРАДА ЗА ВОЗИЛА ДО КРАЈА ВИКЕНДА

РЕСТОРАНИ БРЗЕ ХРАНЕ САМО ДО ЈЕДАН

(Теразије, фото: Београдске.рс)

 

Због манифестација „Пешачка субота” и „Дан без аутомобила” од синоћ од 20 сати  па до понедељка у 4 сата у Београду ће за саобраћај бити затворене централне градске улице, Коларчева, Теразије, Краља Милана до Славије.

Како је саопштено из градског Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, наведена деоница биће затворена, док ће раскрснице Краља Милана и Кнеза Милоша, Краља Милана и Ресавске, Краља Милана и Светозара Марковића и Краља Милана са Краља Милутина бити отворене за саобраћај.

Због одржавања манифестација „Пешачка субота” и „Дан без аутомобила” у недељу, 22. септембра, као и због наставка радова на Тргу Републике, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, најављено је из Секретаријата за јавни превоз, тако да ће у суботу и недељу тролејбуске линије 21, 22 и 29, као и аутобуска линија 31, саобраћати на скраћеној траси до Трга Славија и носиће ознаке 21Л, 22Л, 29Л и 31Л.

Привремена аутобуска линија 22А се укида, а аутобуске линије 24, 26, 37 и 44 ће у смеру према Дорћолу саобраћати прека Трга Николе Пашића, улицама Дечанска, Браће Југовић, Француска и даље редовно и користити стајалиште „Дом омладине”.

У смеру према граду, те линије ће саобраћати улицама Француска, кроз терминус „Трг републике”, Браће Југовић, Дечанска, Трг Николе Пашића и даље редовно и користити стајалиште „Трг Републике” које у редовном режиму користе линије 43 и 96.

Аутобуске линије 43 и 96 ће до терминуса Трг Републике саобраћати улицама Булевар деспота Стефана, Браће Југовић, Француска, терминус „Трг Републике”.

Аутобуска линија 27 ће до терминуса „Трг Републике” саобраћати улицама Трг Николе Пашића, Дечанска, Браће Југовић, Француска, терминус „Трг Републике”.

Манифестације „Пешачка субота” и „Дан без аутомобила”, одржавају се данас, односно сутра, поводом Европске недеље мобилности 2019, у којој учествује и град Београд, а која се традиционално обележава од 16. до 22. септембра.

У оквиру Европске недеље мобилности организују се разне манифестације којима се промовишу пешачење и бициклизам, а ради очувања животне средине и смањења употребе необновљивих извора енергије.

Овогодишња тема Европске недеље мобилности је „Безбедно пешачење и вожња бицикла” са слоганом „Пешачите са нама”.

 

 

Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x