ВИСОКОМ ОГРАДОМ ПРОТИВ ЛОПОВА НА ПУПИНОВОМ МОСТУ

Посао сређивања десет трафостаница вредан око 27,5 милиона динара са ПДВ-ом додељен је ГАТ-у из Новог Сада.

Укупан рок за завршетак санације износи 180 дана.

 

Цео Пупинов мост, који је отворен за саобраћај још у децембру 2014. године, под светлом ће у потпуности бити тек када се санирају трафостанице.

 

Посао сређивања десет трафостаница (осам на Северној тангенти и две на локацији Земун-поље), вредан око 27,5 милиона динара са ПДВ-ом, додељен је ГАТ-у из Новог Сада који је на тендeру доставио најповољнију понуду.

Укупан рок за завршетак санације трафостаница, посла у који је ГАТ већ уведен, износи 180 дана. То значи да би поправка ових станица, без којих нема комплетног осветљења на Пупиновом мосту, требало да буде окончана у току јесени.

У току је реализација уговора о санацији трафостаница на саобраћајници Северна тангента. Радови ће бити завршени на јесен, после чега ће бити успостављено јавно осветљење на саобраћајници, а град ће трафостанице предати одговарајућем градском, односно републичком управљачу пута – прецизирају у Дирекцији за грађевинско земљиште.

На мрак на добром делу најмлађег престоничког саобраћајног колоса изнад реке возачи и други учесници у саобраћају се жале готово откако је он отворен пре непуних пет година.

Кривци за такво стање на мосту, како је у више наврата истицано, јесу несавесни грађани односно крадљивци који су више пута оштећивали трафостанице и из њих чупали и односили каблове и друге делове. Добар део ових станица у потпуности је био опељешен, односно остале су без свих вредних инсталација.

Када коначно на јесен поново буду оспособљене трафостанице, а тиме и осветљење на целом мосту и у његовој непосредној околини, како сазнајемо, око ових станица биће подигнуте високе заштитне ограде да би се крадљивцима коначно стало на пут.

Мрак на мосту један је од главних разлога што возачи нарочито у вечерњим сатима морају да држе отворене четворе очи. Осим тога, жале се и на недостатак заштитне и разделне ограде између саобраћајних трака за супротне смерове.

На лоше стање нарочито са осветљењем на овој саобраћајници и у њеној непосредној околини возачи су поново подсетили после прошлонедељне саобраћајне несреће у којој је страдао возач мотоцикла.

Истрага ће тек показати који су главни узроци несреће, али део возача сматра да би она можда била избегнута да је осветљење на целом мосту радило како треба.

Читајте још: Решава се још један велики недостатак на Бранковом мосту

 

Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x