ВЕСИЋ: СТАРИ САВСКИ МОСТ ПОСТАЈЕ СКУЛПТУРА СА РЕСТОРАНИМА НА УШЋУ

(Фото: Београдске.рс)

Иако је градски урбаниста Марко Стојчић најавио да ће у септембру бити одржано гласање о томе да ли ће Стари савски мост повезати Нови Београд и Аду Циганлију или ће бити претворен у инсталацију у парку ,,Ушће“, изгледа да је шира јавност пропустила гласање.

Горан Весић, заменик градоначелника тврди да је гласање већ обављено и да мост дефинитивно постаје објекат са ресторанима и сувенирницама у парку Ушће. 

Поставља се питање када је анкета одржана?

Могуће у септембру, али је забуну унео Беоком сервис, градска служба која је навела да је анкета обављена пре две године.

Питање грађана и одговор Беоком сервиса. Фото: Твитер

Један суграђанин упутио је то питање градској служби, Беоком сервису, који је одговорио да је анкета обављена у јулу 2017. године.

Остало је нејасно зашто је онда градски архитекта две године касније најавио нову анкету.

 

 

(Весићева изјава о премештању моста узбуркала јавност на друштвеним мрежама)

 

Да подсетимо, пре само два месеца најављено је да ће у септембру ће бити спроведене анкете у којима ће Београђани моћи да се изјасне о три градска пројекта, међу којима је и судбина Старог савског моста.

Архитекта Стојчић је тада изјавио да ако мост буде постављен у парку као инсталација, у блоку 70А ће се свакако градити нови пешачко-бициклистички мост који ће имати исту функцију – биће веза са Адом Циганлијом.

„Имајући у виду да мост мора потпуно да се растави у делове, реконструише и подигне на већу висину због пловног пута Саве, неопходно је изградити две пасареле, налик пасарели која се налази код Бетон хале”, рекао је Стојчић.

Навео је да то изискује значајне трошкове, тако да је други предлог да се мост постави у парк Ушће као „просторна инсталација”, а да испод моста буду галерије или неки други културни простори и угоститељски садржаји.

„По плану детаљне регулације, постоји неколико угоститељских објеката у парку Ушће који су планирани за измештање тако да је идеја да људе који су сада у тим објектима преместимо у примеренији објекат који би био у оквиру моста”, рекао је Стојчић у августу 2019.

 

Београдске.рс, Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x