ТРАМВАЈИ САВСКОМ УЛИЦОМ ОД НОВЕ ГОДИНЕ

ТРАМВАЈИ САВСКОМ УЛИЦОМ

Дeo Савске улице према Немањиној и Карађорђевој биће пуштен за саобраћај до краја године, потврдио је за „Новости“ главни градски урбаниста Марко Стојчић.

Такође, нова црпна станица почела је да ради пуним капацитетом, док је стара потпуно затрпана и ван функције.


Трамвајске линије 3, 12 и 13 коначно ће, после више од две године, проћи овом трасом.

Око 50 радника ангажовано је на завршној изградњи овог дела улице, односно на постављању шина и изолације око њих. Радови се одвијају и на коловозу, тако што се изводе завршна асфалтирања.

– Из Савске улице према Немањиној и Карађорђевој саобраћај ће бити успостављен за неколико дана, односно до 31. децембра – истиче за градски урбаниста Марко Стојчић.

– Потом ће уследити и радови на остатку Трга, тај мањи део брзо ће бити завршен. Нова црпна станица сада ради пуним капацитетом, после испитивања „Водовода и канализације“ претходних неколико месеци. Стара, која се налазила код болнице „Свети Сава“, затрпана је и више није у функцији.

КАШЊЕЊЕ ЗБОГ ЦРПНЕ СТАНИЦЕ

Уређење Савског трга почело је 1. фебруара 2020. године, а сам простор са монументалним спомеником Стефану Немањи отворен је на Савиндан ове године.

Ипак, радови на делу Савске улице били су пролонгирани небројено пута. Као главни разлог кашњења градски оци наводили су стару црпну станицу, без чијег затварања није могла да се заврши изградња коловоза и поставе трамвајске шине.

– Чекало се да падне већа количина кише, како би уследила финална испитивања рада нове станице и то да ли је све урађено по стандардима – каже Стојчић. – Тек након пуштања у рад нове и затварања старе станице ми смо наставили са радовима који ће убрзо бити завршени. Део који се налази иза зграде бивше главне железничке станице, као и онај према аутобуској станици, неће се радити док се она не исели и сруши.

Комплетна реконструкција Савског трга обухватила је и улицу Милована Миловановића, Гаврила Принципа и Балканску улицу. Ипак, суграђани посебно ишчекују крај године када ће моћи да се трамвајем возе од Сајма до Славије.

ОБНОВА КАРАЂОРЂЕВЕ

Како би се комплетирало уређење саобраћајница које гравитирају ка Савском тргу потребно је да се уреди и последњи део Карађорђеве, од Бранковог моста до Савске улице. Ова саобраћајница никада није темељно реконструисана и у лошем је стању. Иако су најаве надлежних биле да ће реконструкција почети до краја године, реалније да је уређење стартује почетком 2022. године.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: НАЦИОНАЛНИ СТАДИОН НА ЈАВНОМ УВИДУ

,,БУВЉАК“ СЕ СЕЛИ НА ПРОЛЕЋЕ?

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x