Сутра тендер: 300 милиона динара за Обилићев венац

Тендер за претварање Обилићевог венца у пешачку оазу у центру Београда биће расписан сутра, изјавио је гостујући на РТС – у Горан Весић, градски менаџер.

Весић је казао да ће у наредне четири године центар града између Зеленог венца, Браће Југовића, Париске улице и Трга републике бити претворен у пешачку зону.

„Тако ће Београд, по угледу на све европске престонице, добити своју пешачу зону и тако ћемо оживети тај део града. У склопу тога је и Косанчићев венац који је мало издвојен. Сутра распиусујемо тендер, односно наша Дирекција за грађевинско земљише и изградњу града Београда за реконструкцију Обилићевиг венца“, рекао је Весић.

Реч је о простору између Улице Ђуре Јакшића до уласка у садашњу гаражу, рачунајући и Улицу Топличин венац. Вредност тендера је 300 милиона динара, а како је најавио градски менадџр, радови би требало да почну на јесен.

„Тај велики део пешачке зоне ће бити уређен до краја ове године, што је велика ствар. Онда ћемо наставити да радимо улицу по улицу како би читав центар града био преуређен. Косанчићев венац се такође ради ове године, биће стављена нова калдрма скоро километар, биће уређено 40 фасада“, рекао је Весић.

До сада је у оквиру пешачке зоне поплочана улица Вука Караџића, мали трг код „Црвеног петла“, а тренутно се изводе радови на поплочавању дела Змај Јовине улице у дужини од педесетак метара.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x