Сутра почиње међународни карневал у Раковици


У Раковици у току последње припреме за четврти међународни Раковички карневал. За разлику од претходне три манифестације, овогодишњи карневал трајаће три дана, од 1. до 3. априла.

Првог дана карневала у свим раковичким основним школама и вртићима одржаће се маскенбал. Другог дана је планирано одржавање дечјег карневала. Тог дана од 12 часова карневалском трасом продефиловаће више од 40 карневалских група раковичких основних и средњих школа. Жири ће бирати најбоље карневалске групе које ће представљати општину Раковица на карневалима у земљи и иностранству.

karneval rakovica
Прошлогодишња поворка, фото: Општина Раковица

У недељу, 3. априла, такође од 12 часова, одржаће се међународни карневал, када ће више од 40 група из земље и иностранства продефиловати карневалском трасом. Свака карневалска трупа кретаће се карневалском трасом од 800 метара. Стајаће поред сваке од три бине где ће изводити свој перформанс у трајању од четири минута. Главни перформанс изводиће се код треће, главне бине (раскрсница Улице патријарха Јоаникија и Видиковачког венца код видео-клуба „Жабац”).

И ове године најмлађе посетиоце карневала забављаће кловнови, аниматори, док ће карневалском трасом проћи и мажореткиње. Посебни гости карневала и ове године биће представници Федерације европских карневалских градова (ФЕЦЦ), где је Раковички карневал члан још од 2013. године.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x