РУШЕЊЕ КОД ПРОКОПА – КО ЋЕ УКЛОНИТИ ПРИВРЕМЕНУ ЗГРАДУ БЕОГРАДСКОГ ЖЕЛЕЗНИЧКОГ ЧВОРА

РУШЕЊЕ КОД ПРОКОПА

Инфраструктура железнице Србије расписала је тендер за рушење пословне зграде Београдског железничког чвора и рашчишћавање терена у Прокопу.

Процењена вредност јавне набавке није наведена у тендерској документацији.

Управна зграда привременог карактера налази се у улици Стевана Филиповића 45 у Београду. Укупна површина објекта износи 786 м2.

Рок за извођење радова је 45 дана.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ИНВЕСТИТОР НА ,,ПРОКОПУ” СПРЕМА ГРАДЊУ И НА ПЛАЦУ ПОРЕД СТАНИЦЕ

Фирма која буде одабрана треба да изради пројекат рушења управне зграде, прибави дозволу за уклањање објекта, а потом и изведе радове на рушењу управне зграде.

Радови обухватају и рашчишћавање терена, одвожење грађевинског отпада на градску депонију, припрему земљишта за нову градњу, као и израду геодетског елабората за спровођење промене у катастру непокретности након извршеног рушења објекта.

Међу условима је прописано да је понуђач у претходне три године остварио приход од изведених радова на које се ова јавна набавка односи (пројектовање и извођење радова), најмање у висини од пет милиона динара.

Рок за подношење понуда је 30. август, а критеријум за одабир понуђача биће цена.

Како су почетком године навели у компанији Раилвеј сити Београд изградња станичне зграде и отвореног паркинга на Прокопу почеће на јесен и прва фаза биће окончана до краја 2022.

Између Прокопа и Хајд парка у Београду потенцијално би могао да буде изграђен и велики стамбени комплекс и саобраћајница. Велика саобраћајница требало би да повеже железничку станицу са центром града, наведено је у планској документацији која је стављена на јавни увид средином маја.

Стара зграда Главне железничке станице у Београду више није у функцији, па путници користе недовршену станицу на Прокопу.

БОНУС ВИДЕО: ДОКЛЕ СУ СТИГЛИ РАДОВИ НА ПРОКОПУ

Нова економија

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x