РАДНИЦИ ,,ЧИСТОЋЕ” СПРЕЧИЛИ САМОУБИСТВО

 

(Фото: ЈКП ,,Градска чистоћа”)

Само неколико тренутака делило је јуче седамдесетогодишњег суграђанина од сигурне смрти приликом покушаја да прескочи ограду на надвожњаку у Великом Мокром Лугу.

Њега су на време видели, а онда и спасли радници „Градске чистоће” Ненад Војводић (35), Рамадан Захири (29) и Мухамед Браха (36).

– Наша екипа је око девет сати кренула камионом ка депонији „Винча” када је колега на надвожњаку изнад ауто-пута у Великом Мокром Лугу спазио човека који је већ једном ногом прешао ограду. Када сам видео шта ради, зауставио сам камион, излетео из њега и претрчао улицу. Успео сам у последњем моменту да ухватим човека, више ни сам не знам за шта, за рамена, кошуљу, мајицу… „скинем” га са ограде и повучем назад на сигурно. Верујте ми, не могу да се сетим ни какве је грађе био, ни да ли сам у рукама осетио његову тежину. Ваљда је тај налет адреналина био толико јак да сам без размишљања радио све и успео да га извучем. Сада, кад вратим време уназад, мислим да је човек био млађи не бих успео да стигнем да га скинем на време – прича Ненад Војводић, возач камиона у „Чистоћи”.

После успешног спасавања Ненад је одмах позвао полицију, а потом отишао до камиона да човеку донесе флашицу са водом. Човек је, како каже, све време ћутао.

– И он и ја смо остали у шоку. Ваљда ни он није био свестан шта му се десило. Ово ми је први пут у животу да се сусрећем са оваквом ситуацијом. Надам се и последњи. Јер, ово је заиста било трауматично искуство и за мене, али и за моје колеге Рамадана Захирија и Мухамеда Браха – каже Војводић који у „Чистоћи” ради три месеца, док су Захири и Браха на овом послу заједно осам година.

Чим су човека оставили у сигурним рукама полиције, радници су наставили редовно са послом, а о ономе што се десило нису пуно причали. За њихов подвиг, ипак, врло брзо се чуло па су их јуче салетале новинарске екипе.

 

ЈКП Градска чистоћа, Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

Остави коментар

Хвала што учествујете у дискусији. Ваш коментар је послат на објаву.