РАДНИЦИ ,,ЧИСТОЋЕ“ СПРЕЧИЛИ САМОУБИСТВО

 

(Фото: ЈКП ,,Градска чистоћа“)

Само неколико тренутака делило је јуче седамдесетогодишњег суграђанина од сигурне смрти приликом покушаја да прескочи ограду на надвожњаку у Великом Мокром Лугу.

Њега су на време видели, а онда и спасли радници „Градске чистоће” Ненад Војводић (35), Рамадан Захири (29) и Мухамед Браха (36).

– Наша екипа је око девет сати кренула камионом ка депонији „Винча” када је колега на надвожњаку изнад ауто-пута у Великом Мокром Лугу спазио човека који је већ једном ногом прешао ограду. Када сам видео шта ради, зауставио сам камион, излетео из њега и претрчао улицу. Успео сам у последњем моменту да ухватим човека, више ни сам не знам за шта, за рамена, кошуљу, мајицу… „скинем” га са ограде и повучем назад на сигурно. Верујте ми, не могу да се сетим ни какве је грађе био, ни да ли сам у рукама осетио његову тежину. Ваљда је тај налет адреналина био толико јак да сам без размишљања радио све и успео да га извучем. Сада, кад вратим време уназад, мислим да је човек био млађи не бих успео да стигнем да га скинем на време – прича Ненад Војводић, возач камиона у „Чистоћи”.

После успешног спасавања Ненад је одмах позвао полицију, а потом отишао до камиона да човеку донесе флашицу са водом. Човек је, како каже, све време ћутао.

– И он и ја смо остали у шоку. Ваљда ни он није био свестан шта му се десило. Ово ми је први пут у животу да се сусрећем са оваквом ситуацијом. Надам се и последњи. Јер, ово је заиста било трауматично искуство и за мене, али и за моје колеге Рамадана Захирија и Мухамеда Браха – каже Војводић који у „Чистоћи” ради три месеца, док су Захири и Браха на овом послу заједно осам година.

Чим су човека оставили у сигурним рукама полиције, радници су наставили редовно са послом, а о ономе што се десило нису пуно причали. За њихов подвиг, ипак, врло брзо се чуло па су их јуче салетале новинарске екипе.

 

ЈКП Градска чистоћа, Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x