ПОНОВО ПОМЕРАЊЕ РОКА: ЈОШ МЕСЕЦ ДАНА ЗА ОБНОВУ УЛИЦЕ КРАЉИЦЕ МАРИЈЕ

27. МАРТА
(Радови у Улици 27. марта, архива)
Због пуцања водоводне цеви пречника 700 милиметара сређивање деонице од Рузвелтове до Старине Новака биће окончано тек почетком новембра.

Обнова деонице од Рузвелтове до Старине Новака, где је недавно пукла магистрална цев пречника 700 милиметара требало би да буде окончана у првој недељи новембра, потврдио је  Лука Петровић, секретар за инвестиције.

То значи да је хаварија због које је центар града 20. септембра сатима био поплављен, а дуже од 24 часа снабдевање водом житеља тог дела Палилуле и Старог града било у прекиду одложила завршетак ове деонице за месец дана. Улица краљице Марије за саобраћај је требало да буде отворена 5. октобра.

– Носеће плоче за трамваје попуцале су између Карнегијеве и Старине Новака и морају да се замене. Тај посао биће окончан за месец дана и улица ће тада бити проходна за саобраћај.

Слика која је обишла Србију. Пуцање цеви у Улици краљице Марије. Фото: Твитер

Штету која је настала пуцањем цеви неће плаћати Београђани. Извођач радова „Енергопројект-Колас” осигурао је градилиште и осигуравајућа кућа покриће трошкове – истиче Петровић.

Рок за обнову свих саобраћајница од Вуковог споменика до зоолошког врта, у дужини од три километара, чија је реконструкција почела средином јуна раскопавањем Краљице Марије био је 31. децембар.

Прошлог месеца, пре пуцања цеви на углу Краљице Марије и Карнегијеве, градска власт је одлучила да због гужви помери реконструкцију саобраћајница од Дринчићеве до Пијарона де Мондезира (бивша Тадеуша Кошћушка) у дужини од 1,3 километра за април 2020. године.

До 19. новембра треба да буде завршена обнова коловоза од Вуковог споменика до Дринчићеве, а сви тротоари на том потесу сређени до 31. децембра, тврди Петровић чији је секретаријат инвеститор обнове саобраћајница, посла вредног 20 милиона евра.

 

Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x