ПАСАРЕЛА КОД ,,АДА МОЛА“ НЕЋЕ ПРЕ ЈУНА (ВИДЕО)

ПАСАРЕЛА КОД АДА МОЛА

Пасарела код „Ада мола“, која премошћава Радничку и Паштровићеву улицу, неће бити пуштена у рад пре јуна.

Како су за „Новости“ рекли из компаније Баувесен, главног извођача радова, остало је да се заврши хидроизолација, након које следи технички пријем.

 

 

У септембру прошле године конструкција дужине 55 метара, која је стигла из Луксембурга, премостила је једну од најфреквентнијих саобраћајница у граду.

Потом су неимари завршили уградњу три лифта, грејне каблове и ЛЕД расвету, а пасарела је требало да за пешаке буде отворена крајем марта ове године.

Конструкција је комплетно завршена, степенице и ограде су уређене, док је на страни познатог купалишта део око пасареле поплочан.

Ипак, са супротне стране уградња плоча још није почела, а радника на градилишту јуче није било, преносе Новости.

– Како би се комплетно завршила пасарела и предала на коришћење грађанима и гостима престонице, потребно је урадити хидроизолацију – кажу у фирми Бауwесен.

– Када се хидроизолација заврши, уследиће технички пријем објеката, како би добио употребну дозволу. Потребно је да се испитају завршени радови, да ли је све урађено како треба. Пасарела је рађена по свим стандардима и битно ће растеретити свакодневне гужве у том делу града.

 

Пројекат финансира компанија ГТЦ Србија, а вредност инвестиције је око милион евра, док је за стручни надзор задужена Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу.

 

Крак који премошћава Радничку дугачак је 55 метара, а крак над Паштровићевом дуг је 48 метара.

Пасарела ће имати три приступа, уз „Ада мол“, у Радничкој где је аутобуска станица, и на страни Аде Циганлије, са по једним лифтом за јавну употребу. Пешачке стазе биће покривене противклизним облогама.

ЧИТАЈТЕ И:ГАРАЖА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ НА ШЕСТ НИВОА

Радови на изградњи пасареле код „Ада мола“ почели су крајем маја прошле године, а рокови за њен завршетак пролонгирани су неколико пута.

Први рок да се премости оптерећени пешачки прелаз био је октобар прошле године, затим децембар, док је као последњи датум помињан крај марта ове године. Као разлоге одлагања извођачи су наводили кашњење испоруке специјалног челика из Луксембурга, као и корона вирус.

Новости, Београдске.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x