Ово је најновији изглед хотела Хилтон у Београду. Постављен камен темељац

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник Владе Републике Србије Александар Вучић свечано су положили камен темељац хотела „Хилтон Белграде” на углу улица Краља Милана и Краља Милутина. Градоначелник је истакао да се у Београду након безмало три деценије гради један хотел са пет звездица.

„Инвестиција је вредна 70 милиона евра и обезбедиће три стотине нових радних места. Локација на којој се гради је читаву деценију била запуштена и због тога изградња хотела „Хилтон” представља симбол новог Београда и нове Србије, где се боримо за свако радно место“, истакао је Мали.

Он је изразио захвалност инвеститору, с којим је заједно успео да реши проблеме око локације, као и Влади Србије и њеном премијеру, што су увек уз Београд и пружају му подршку.

Премијер Александар Вучић је рекао да је овај хотел још један од важних показатеља да се и Београд и Србија мењају.

„Београд је космополитски град и централна тачка региона. Сваки грађанин наше земље данас може да буде поносан јер ово је знак поверења које свет и пословна заједница имају у нас“, казао је Вучић.

Премијер је подсетио да је Влада Србије ове године издвојила по три милиона евра за сређивање фасада на Косанчићевом венцу, у Нишу и Новом Саду и позвао инвеститора да заједно са њом учествује у сређивању околних фасада, како би хотел изгледао још импозантније.

Потпредседница за развој компаније „Хилтон Wорлдwиде” Мерибел Арнет казала је да та компанија види Београд који се брзо креће ка новој будућности, иако је један од најстаријих градова Југоисточне Европе. Она је истакла уверење да ће овај хотел бити „број један” у избору посетилаца Београда, не само због љубазности особља и понуде, већ и због локације на којој ће се налазити. Хотел ће бити „споменик просперитета Београда”, истакла је Арнет.

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x