ОТВАРА СЕ НОВИ ТЕРМИНАЛ НА БЕОГРАДСКОМ АЕРОДРОМУ (ВИДЕО)

ОТВОРЕН НОВИ ТЕРМИНАЛ НА БЕОГРАДСКОМ АЕРОДРОМУ

На Аеродрому Никола Тесла у Београду сутра се званично отвара новоизграђени део терминала Ц Фото: www.exyuaviation.com

Како је рекао генерални директор Београдског аеродрома Франсоа Беризо оно што је посебно битно јесте што ће први пут бити раздвојени путници у доласку и одласку.

“Први пут је уведен посебан спрат за доласке путника и када се сви радови заврше биће то огромна промена”, рекао је Беризо, нагласивши да је један од главних циљева комфор путника.

Он је нагласио да рат у Украјини није утицао на развој и планове компаније када се ради о улагањима, али и напоменуо да се путници враћају путовањима.

Очекује, како је рекао, добру летњу сезону, а према подацима компаније број дестинација које имају је већ упоредив са 2019. годином, прошле године их је било 71, а пре три године једна више.

Укупне површине 13.600 квадратних метара нови део терминала има додатних осам чекаоница са авио-мостовима и пет чекаоница за укрцавање у авионе на издвојеним паркинг позицијама, тако да на Ц страни сада има укупно 19 гејтова.

ПРОШИРЕЊЕ И РЕКОНСТРУКЦИЈА НАРЕДНЕ ТРИ ГОДИНЕ

Новина је и то што на гејту више неће бити пултова за контра диверзиону контролу.

Једну контролу мање и више слободе кретања пред улазак у авион имаће сви путници који крећу са неког од излаза на Терминалу Ц, осим оних који лете за САД. За њихове летове задржана је КД контрола.

Менаџер развојних пројеката компаније Петар Новаковић новинаре је провео и кроз нове ходнике у којима су на зидовима своја места добили и познати научници и уметници са наших простора Милутин Миланковић, Михајло Пупин, Исидора Секулић, Надежда Петровић и Јован Цвијић.

Ново у ходницима је и “травелатор”, покретна трака која убрзава и олакшава кретање путника, нарочито згодна за оне који журе.
Из компаније Винци завршетак свих радова на модернизацији аеродрома најављују за три године, а циљ је да Никола Тесла постане главно чвориште у региону Југоисточне Европе, јер би путнички терминал требало да буде проширен на 40.000 квадратних метара.

У плану су и нови авио мостови, нове уметнуте писте и комплетно реновирање постојеће писте.

План је да Аеродром Никола Тесла, када се радови заврше, опслужује до 15 милиона путника годишње.

Данас, www.exyuaviation.com

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

РЕКОНСТРУКЦИЈА ПИОНИРСКОГ ГРАДА У ПРИПРЕМИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x