МАЧКЕ ,,ЦАРУЈУ“ НА ПЛАЦУ У КНЕЗА МИЛОША КОЈИ ВЛАСТИ НАМЕРАВАЈУ ДА ПРЕТВОРЕ У ГАРАЖУ

Напуштено градилиште рај за мачке.

Плац у Кнеза Милоша, између амбасаде Пољске и Министарства спољних послова који већ дуже од две деценије стоји напуштен и закоровљен, судећи по стању на терену освојиле су маце.

Иако током наше посете нисмо затекли животиње, наишли смо на њихову ,,трпезарију“.

Упозорење да се маце не узнемиравају поставили су станари из комшилука, који наводе да се ситуација на терену ,,снима“.

ГРАД ОДУСТАО ОД ГАРАЖЕ ИСПОД УЛИЦЕ

 

Плац на коме би Град могао наредних година да изгради гаражу. Приближне димензије на приказу. (Фото: Београдске.рс, Гугл)

 

Од пројекта градње подземне гараже испод Улице Кнеза Милоша, чија је реализација више пута одлагана, градски челници су званично одустали – изјавио је секретар за инвестиције Лука Петровић.

Уместо тога, одлучено је да се улица обнови на лето следеће године, а да се подземна гаража сагради на земљишту које припада Републици, на углу Бирчанинове и Кнеза Милоша, поред Министарства иностраних послова.

Осим чињенице да би радови били веома скупи, већи проблем било би то што би улица због градње гараже морала да се затвори на две и по године. – Гужве у престоници биле би огромне, пошто је то једна од главних саобраћајница. Зато смо једно време разматрали идеју да се гаража гради испод половине улице, док би друга била у функцији, па онда обрнуто. На крају смо дефинитивно од тога одустали, рекао је недавно Петровић за Новости.

ФАНТОМСКИ ПЛАЦ У УЛИЦИ КНЕЗА МИЛОША

Како су медији ранијих година писали плац у Кнеза Милоша је често мењао власнике.

– Решењима општине Савски венац из 1988, 1989. и 1991. године ГП „Рад ДП Београд” додељено је земљиште за градњу пословне зграде са гаражом у Улици кнеза Милоша 32-36 које обухвата више катастарских парцела и делова парцела у складу са детаљним планом регулације. Површина парцела и делова који су додељени није наведена у решењима, али главна парцела имала је површину од 2.587 квадрата, док су делови других требало да се користе према пројекту у мери која је потребна – својевремено је објавила Политика.

 

 

2011. године Министарству правде припала је парцела у Кнеза Милоша тако што је граду Београду уступило без накнаде зграду бивше Беобанке на Зеленом венцу у замену за земљиште у једној од најпрометнијих београдских саобраћајница.

Следећа трампа земљишта била је 2013. када је закључком владе Министарство правде, како наводи, грађевинска права на плацу пренело на Министарство одбране. Оно је заузврат пренело права коришћења зграде некадашњег Војнотехничког института у Катанићевој улици на Министарство правде.

 

Београдске.рс, Новости

 

Читајте још: На Славији почели радови који нису завршени пре две године

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

One Thought to “МАЧКЕ ,,ЦАРУЈУ“ НА ПЛАЦУ У КНЕЗА МИЛОША КОЈИ ВЛАСТИ НАМЕРАВАЈУ ДА ПРЕТВОРЕ У ГАРАЖУ”

  1. Ivo

    Sve to su nadlezni znali i onda kada su odlucivali da se ispod cele ulice gradi podzemna garaza.Mesecima su pricali i hvalili se time sto ce Bg imati nesto slicno sto ima Madrid i Barcelona, koji su im bili uzor. Govorilo se da je projektovanje u toku,i nekoliko puta su odlagani rokovi pocetka gradnje. I sada posle svega navode ove neuverljve razloge za odustajanje od gradnje. Pitanje je sta ce biti sa vec izradjenim planovima i ko ce platiti te nepotrebne troskove?Da ne pricamo o visegodisnjem laganju i obmanjivanju gradjana!

Остави коментар

Хвала што учествујете у дискусији. Ваш коментар је послат на објаву.