КИША ИМ НЕ СМЕТА. ТАКСИСТИ И ДАНАС БЛОКИРАЈУ ЦЕНТАР ГРАДА

Ни киша, ни захлађење, као ни хаос који још од јутарњих сати влада на београдским улицама, неће утицати на одлуку таксиста да и данас наставе са протестима и блокадом престонице.

– Киша и јутарње гужве неће зауставити протест таксиста, тако да ми данас настављамо као и ранијих дана – рекао је један од лидера таксиста први човек највећег такси удружења, Александар Бијелић.

Окупљање почиње на Обреновцачком путу (Чукарица), у Блоку 70 (Нови Београд), код бивше хале „Пионир“ (Палилула) и у Кумодрашкој улици (Вождовац). Одатле ће сат касније кренути протестна вожња, зависно од руте и колоне, преко Аутокоманде, Славије, Бранковог моста, поред Аде Циганлије, Београдског сајма, Улицом краља Милана, Немањином, Таковском…

У периоду од 13.00 треба рачунати и на велике проблеме у функционисању јавног градског превоза који је претходних дана, већ око 13.30 био у скоро поптуном колапсу на саобраћајницама које воде ка центру претонице.

ШТА ТРАЖЕ ТАКСИСТИ

Председник удружења таксиста удружења „Сатус“ Александар Бијелић рекао је да ће незадовољни превозници наставити са протестом и у четвртак и петак, али да неће блокирати престоницу за викенд.

Он је истакао да ће наставити протест док се не испуне њихови, односно санкционише „ЦарГо“ и тако испоштује закон.

Бијелић је казао да нема шта да преговарају са премијером Аном Брнабић, јер „причају већ 11 месеци“.

„Нема шта да се преговара“, казао је он.

Кнеза Милоша заустављена. Фото: Београдске.рс

 

ПРЕТЕ И БЛОКАДОМ МОСТОВА

Подсетимо, таксисти су најавили да ће наредне недеље, или најкасније за десетак дана радикализовати протест уколико не буде договора.

– Овог пута то неће бити класична протестна вожња до центра града, већ ако нас буде у довољном броју, блокада најпрометнијих саобраћајница, па чак и мостова – рекао је јуче Александар Бијелић.

 

 

Новости, Блиц

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x