ИНСПЕКТОРИ ЈУРЕ ПРЕВОЗНИКЕ КОЈИ НЕ УКЉУЧУЈУ КЛИМЕ

БЕОГРАД КУПУЈЕ 80 НОВИХ ТРОЈЕЛБУСА

78 саобраћајних инспектора и комуналних полицајаца кренули су јутрос у контролу превозника који не укључују клима-уређаје.

 

Сви прeвoзници, чиjи aутoбуси буду зaтeчeни дa им нe рaдe клима-уређаји збoг штeдњe гoривa, бићe кaжњaвaни нa лицу мeстa кaзнoм oд двa милиoнa динaрa, a нeкa вoзилa бићe упућивaнa нa вaнрeдни тeхнички прeглeд.

Акција ће трајати до краја лета.

Такође, до тог рока сва возила која имају исправне клима-уређаје биће обележена налепницама како би грађани били информисани.

– Дали смо налог ГСП-у да се ред вожње усклади на тај начин да на свака четири возила која саобраћају на одређеној линији не буде више од једног које нема исправан клима-уређај –изјавио градски секретар Јовица Васиљевић.

Он је подсетио да је у току набавка 244 возила за потребе ГСП „Београд“, тако да се очекује да наредне године не буде проблема у вези са климатизацијом ни у возилима главног градског превозника.

Зaмeник грaдoнaчeлникa Бeoгрaдa Горан Весић раније je одржао сaстaнaк сa чeлницимa грaдских сeкрeтaриjaтa зa jaвни сaoбрaћaj, инспeкциjскe пoслoвe и кoмунaлнe пoлициje, као би се решио проблем возила која не укључују климе.

У Београду је, да подсетимо, у току летњи ред вожње са 350 возила мање на улицама, о чему можете да читате у посебној вести.

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x