ХАОС У ВАСИНОЈ: БИЦИКЛИСТИ ДОБИЛИ СТАЗЕ, АЛИ ИХ ЗАУЗЕЛИ АУТОМОБИЛИ

(Фото: УГ Улице за бициклисте)

Недавно завршена реконструкција Васине улице која повезује Студентски и Трг републике постала је поприште сукоба возача бицикала и доставних возила. 

У оквиру обнове коловоза са обе стране поред тротоара доцртане су бициклистичке стазе, што је обрадовало бициклисте, све док нису отишли да их испробају.

 

Од тада комунални милицајци имају пуне руке посла, јер бициклисти пријављују да су стазе заузете паркираним возилима.

 

https://twitter.com/uzbbgd/status/1182196205771608064?s=20

 

 

„У дужини целе траке налазе се паркирани аутомобили. Сви су они ту стали на четири мигавца ‘само да нешто обаве’ за пет минута. Ово је већ виђен проблем у Београду због чега смо и дошли овде да покушамо да га решимо“, истиче се у саопштењу Удружења,,Улице за бициклисте“.

Како истичу из „Улица за бициклисте“ већина возача се померила са траке након што смо им скренули пажњу да бициклистима блокирају и ово мало простора што имају, а додају да су они који нису хтели да помере аутомобил добили казну од стране комуналне полиције.

„Апелујемо на возаче аутомобила да поштују наш простор и не блокирају га, апелујемо на комуналну полицију да спремно опомиње и кажњава возаче у прекршају, а на бициклисте да без устручавања пријаве сваки вид незаконитог понашања од стране возача“, закључују из „Улица за бициклисте“.

 

Београдске.рс, Данас, Улице за бициклисте

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x