ДОСТАВНА ВОЗИЛА САМО ОД 20 ДО 7 ЧАСОВА. КАЗНА ЗА КРШЕЊЕ ОДЛУКЕ

Доставна возила од 1. децембра моћи ће да снабдевају радње и ресторане и остале објекате само између 20 сати увече и 7 сати ујутро.

То је најавио Горан Весић на састанку одржаном у Секретаријату за послове комуналне милиције.
Заменик градоначелника је истакао да се изменом режима саобраћаја реагује на бројне притужбе грађана у вези доставних возила која блокирају саобраћај у граду.

Укида се досадашња могућност да се снабдевање обавља између девет ујутру и два сата по подне јер су то многи злоупотребљавали. Дешавало се да читаве траке буду заустављене и не могу да се користе за саобраћај зато што се достава обавља у време гужве.

Одлука се не односи на оне који имају своја дворишта или своја паркинг места.

Доставна возила морају завршити снабдевање до 7 ујутро и након тог времена биће кажњено свако доставно возило, као и онај коме се роба доставља.

Рок до 1. децембра остављен је како бисмо дали могућност трговинским ланцима да се припреме и организују“.

– Припремамо и друге одлуке које се односе на паркирање, односно злоупотребу жуте траке и заустављања уз четири мигавца, каже Весић.

Сигуран сам да би саобраћај у Београду био бржи за 10 до 20 одсто када би се решио проблем бахатих возача који заузму траку, укључе четири мигавца и мисле да могу да раде шта хоће. То се не догађа нигде у свету, па неће ни у Београду. Већина грађана се противи бахатом паркирању и сматра да морају постојати иста правила за све – истакао је Горан Весић.

Вршилац дужности секретара за послове комуналне милиције Иван Дивац нагласио је да ће Комунална милиција од 1. децембра стриктно поштовати овај пропис.

Читајте још: Линије 43 и 96 изненада скраћене

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x