СТАБЛА НА НОВОЈ АУТОБУСКОЈ СТАНИЦИ ДОНИРАО БЕОГРАД НА ВОДИ

СТАБЛА НА НОВОЈ АУТОБУСКОЈ СТАНИЦИ ДОНИРАО БЕОГРАД НА ВОДИ

Београд на води донирао је Београдској аутобуској станици (БАС) више од 60 садница одраслог дрвећа, чија је садња у току у Блоку 42 на Новом Београду, саопштено је из те компаније.

Како се наводи, дрвореди холандског бреста улепшаће ново аутобуско чвориште и допринеће бољем квалитету ваздуха, а садња се обавља у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“.


Београд на води већ годинама уназад предано ради на озелењавању десне обале Саве од Бранковог моста до Газеле и на пејзажном уређењу свих јавних површина на њој, а сада се та акција старања о животној средини проширује и на другу страну реке, подсећају из те компаније.


„Веома смо срећни и поносни што имамо прилику да донацијом дрвећа не само пожелимо добродошлицу новој Београдској аутобуској станици, већ и директно допринесемо њеном улепшавању и озелењавању. Један од битних аспеката развоја Београда на води је озелењавање јавних површина и стога нам је драго што ћемо тај ’пелцер’ пренети и на место одакле ће многобројни путници и туристи кренути у откривање свих лепота нашег главног града“, изјавила је директорка Београда на води Зорана Бурлић.

НОВА СТАБЛА И ЗА СВЕТОНИКОЛСКИ ПАРК


У Београду на води до сада је засађено више од 2.000 садница дрвећа. На Савском тргу хладовину праве крошње више од 300 стабала, док се у Савском парку налази више од 140 стабала декоративних трешања, украсних јабука и других сорти. Дуж свих улица у насељу, као и на Сава Променади, нижу се дрвореди јавора, граба, врбе и других врста дрвећа, док се велика пажња придаје и зеленилу у жардињерама. Различите врсте цвећа и другог биља се у њима мењају се најмање четири пута током године, у складу са актуелним годишњим добом, наводи се у саопштењу.


Београд на води такође ради и на обнови дуго година запуштеног Светониколског парка код хотела Бристол. На његовој површини ће, након завршетка радова на реконструкцији, бити засађено око 200 нових одраслих стабала аутохтоних врста дрвећа са нашег поднебља попут јавора, платана или храста, а парк ће красити и самоодрживи травњаци и жбуње различите спратности.

Београд на води

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: УМЕСТО МАКСИЈА У БЛОКУ 63 СТАМБЕНО-ПОСЛОВНИ ОБЈЕКТИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x