1000 ЈАВНИХ БИЦИКАЛА ДО КРАЈА ГОДИНЕ НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА

1000 ЈАВНИХ БИЦИКАЛА ДО КРАЈА ГОДИНЕ

1000 јавних бицикала ће се наћи у граду до краја године Фото: Беоинфо

Београд ће ове године добити јавне бицикле као многи други развије градови света, рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда, гостујући у јутарњем програму ТВ Прва.

Он је потврдио да је компанија „Хелбиз” изабрана као први и ексклузивни управљач система јавних бицикала у Београду на период од 15 година на јавном тендеру који је расписао град Београд.

– Када новоизабрана Скупштина града потврди овај уговор на улицама нашег града наћи ће се хиљаду јавних бицикала, које ће грађани моћи да узму на 150 станица за јавне бицикле. Највише станица за јавне бицикле, чак 47, биће постављено у Новом Београду. Потом следе Стари град 20 станица, Палилула 18, Звездара 13, Врачар 12, Савски венац 15, Вождовац 15, Чукарица 3 и Земун 7 станица – објаснио је Весић.

Америчка компанија „Хелбиз”, основана 2015. године у Њујорку, а три главне канцеларије су у Милану, Београду и Сингапуру.

Нуди разнолику флоту возила укључујући електричне бицикле, електричне скутере, електричне тротинете у 40 градова САД, Европе, као и у Сингапуру.

Град Београд је 30. децембра прошле године објавио јавну набавку којом тражи партнера за систем јавних бицикала и то кроз концесију на 15 година, чија је вредност око пет милиона евра.

– Град Београд планира да у наредне четири године изгради око 500 километара нових бициклистичких стаза, како би се обезбедила неопходна инфраструктура за коришћење бицикала – поручио је Весић.

КАКО СЕ КОРИСТЕ ЈАВНИ БИЦИКЛИ

Када бицикли буду постављени за њихово коришћење је неопходно инсталирање апликације у којој се преко старт дугмета скенира код како би се бицикл откључао за вожњу.

Вожња се наплаћује по утрошеним минутима. Како се наводи на сајту компаније ,,Хелбиз“ након вожње довољно је да се бицикл остави уз ивичњак тротоара, како би га неко други користио и није потребно тражење посебног паркинга.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ПРОЈЕКАТ ЕРПОРТ ГАРДЕН ИЗМЕЊЕН, ЕВО КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ (ФОТО)

НОВЕ ЗГРАДЕ НА АУТОКОМАНДИ?

Беоинфо, helbiz.com

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x