ШИРИ СЕ БЕОГРАД НА ВОДИ И НА ДРУГУ ОБАЛУ (МАПА)

НАЈСКУПЉИ СТАН 2 МИЛИОНА, НАЈСКУПЉА КУЋА 4,8 МИЛИОНА ЕВРА

Влада Србије је објавила да се приступа изради измена и допуна Просторног плана подручја посебне намене уређења дела приобаља града Београда – подручје приобаља реке Саве за пројекат „Београд на води” .

„Оквирна граница измена и допуна Просторног плана обухвата делове подручја града Београда, односно делове катастарских општина: Савски венац, Стари град, Нови Београд и Чукарица, површине од око 327 хектара“, наводи се у Одлуци Владе Србије, преноси Н1.

Београд на води ће се тако проширити на територији катастарске општине Савски венац, у зони Бранковог моста, затим у зони уз Карађорђеву улицу, потом у зони Савског трга као и у зони између Савског трга и Дринске улице.

Оквирна граница обухвата Просторног плана Фото: Службени лист

Нове парцеле које ће бити под Београдом на води налазе се и у зони Мостарске петље до обале реке Саве код Старог железничког моста и у зони Савског приобаља.

„На територији КО Нови Београд обухвата следеће делове кат. парц. бр. 6628/1, 6628/2, 5390, 6631/1, 2390 и 2387. На територији КО Стари град, обухвата следеће делове кат. парц. бр. 22/6, 2007 и 69/1“, стоји у Одлуци.

Убедљиво највећи број парцела које ће бити под Београдом на води налази се на територији КО Чукарица и обухвата подручје до Хиподрома.

Како се наводи, рок за израду Нацрта измена и допуна Просторног плана је десет месеци од дана ступања на снагу ове одлуке, а средства за израду измена и допуна обезбедиће привредно друштво „Београд на води” д.о.о. Београд.

Н1,

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x