ПОСЛЕ ЗАСТОЈА НАСТАВАК РАДОВА НА АУТОБУСКОЈ СТАНИЦИ

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ЧЕКА НОВИ КРЕДИТ

Недовршен станични плато, Фото: Београдске.рс

Сутра би, према најавама градоначелника, машине и радници могли да се појаве у блоку 42 на запушетном плацу нове аутобуске станице.

Коначно смо након шест година, а годину дана откада сам ја на овом месту, распетљали Гордијев чвор око изградње нове аутобуске станице на Новом Београду и очекујем да се од понедељка наставe радови који су стали 2017. године, изјавио градоначелник Александар Шапић.

Према његовим речима, у року од шест месеци аутобуска станица ће се коначно и потпуно преместити на Нови Београд. 

У међувремену се променило руководство БАС-а, које је одлучило да заузме мало другачију политику од дотадашње, а уз помоћ кредита који им је омогућила Влада Републике Србије, стекли су се и услови да се од понедељка радови наставе. Град Београд још треба да уради једну мању саобраћајницу унутар станице, али нисмо могли да кренемо са тим радовима док се не дође у ту фазу која би требала да буде за три до четири месеца од данас, ако све буде ишло предвиђеном динамиком – истакао је Шапић.

Он је додао да планира да у септембру обиђе радове и провери да ли иду динамиком која је обећана.

– Уколико буде тако, очекујемо да ћемо у 2024. годину ући са новом аутобуском станицом у свом пуном капацитету. Захваљујући завршетку обилазнице око Београда, нова аутобуска станица добија своју пуну сврху, јер путнички аутобуси неће више пролазити кроз центар града – рекао је градоначелник, који је додао да ће изградњом нове аутобуске станице и измештањем бувље пијаце, овај део Новог Београда добити потпуно нови изглед.

Беоинфо, Београдске, Бас

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА НАЈВИШЕ ЗГРАДЕ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ

УМЕСТО ПАРКИНГА НА СЛАВИЈИ БИБЛИОТЕКА И ЗГРАДЕ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x