НАПУШТЕНИ КОМПЛЕКС ЧЕКА НОВЕ ВЛАСНИКЕ

Продаја имовине предузећа Рад у стечају заказана је за 25. децембар 2023.

Фото: Гулг/снимак

Недовршене пословне зграде ЕПС-а и ГП Рад у стечају, које се налазе између хотела Хајат и окретнице аутобуса у блоку 20 биће продате.

Несуђена административна централа ЕПС-а уз Улицу Владимира Поповића никад није завршена, а радове су прекинули избори пре 12 година.

„Изградњу на локацији отпочела је ЕДБ самостално још 1988. године, али је довршена у две фазе само у делу трафо станице (која је једна од највећих у Београду), а није настављена у том периоду због уласка у кризне године, чиме је тај ексклузивни блок Новог Београда остао незавршен. Током 2011. поново су покренути радови на завршетку подземног дела објекта, али је након завршетка те фазе градилиште опет запечаћено“, писао је Беобилд.

Влада Србије је, на седници одржаној 7. децембра ове године, дала „претходну сагласност на одлуку коју је донела Скупштина Акционарског друштва Електропривреда Србијена седници од 8. новембра 2023. године, о продаји непокретности – пословно-енергетског комплекса у Блоку 20 у Новом Београду“.

ГП РАД У СТЕЧАЈУ ПО ДРУГИ ПУТ НА ПРОДАЈУ

Крајем новембра Агенција за лиценцирање стечајних управника поново је огласила продају београдског грађевинског предузећа Рад у стечају, по почетној цени од 954,29 милиона динара.

На продају је, између осталог, понуђен и пословни простор у Новом Београду, у Улици Милентија Поповића бб, у блоку 20, површине преко 27.300 квадрата.

На претходном јавном наметању почетна цена је била 1,36 милијарди динара, али није било заинтересованих купаца. Агенција је објавила да је била неуспешна продаја београдског грађевинског предузећа Рад у стечају, јер за учешће на заказаном јавном надметању није уплаћен ниједан депозит.

Продаја имовине предузећа Рад у стечају заказана је за 25. децембар 2023.

Предузеће Рад је у стечају од 2001. године.

Како портал београдске.рс незванично сазнаје, један велики инвеститор размишља о куповини овог комплекса.

Н1ИНФО.РС, Беобилд

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x