ГРАД БЕОГРАД ПРЕУЗЕО УПРАВУ НАД СЦ МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ

БУЏЕТ БЕОГРАДА НАЈВЕЋУ У ИСТОРИЈИ, КАЖЕ ВЕСИЋ

Базен и просторије београдског јавног предузећа „25. мај – Милан Гале Мушкатировић”, посетио је нови директор по решењу града Београда Јован Кнежевић.

„На моју велику радост запослени су прихватили ову промену, много ми значи подршка тима са којим треба да сарађујем”, рекао је Кнежевић у првом обраћању медијима пошто је Град Београд данас је преузео управљање над базеном и целокупном градском имовином.

Он је истакао да неће дозволити да икад више запосленима касне плате, као што се то дешавало месецима.

Кнежевић је изразио очекивање да ће ново руководство успети да врати Београђане Спортском центру „Милан Гале Мушкатировић”, јер му је како је рекао, приоритет да грађани користе тај центар од оних најмлађих до оних настаријих.

БВК Црвена звезда у саопштењу је поздравила напоре града Београда да уреди проблеме са којима се суочавају спортски објекти у Београду, између осталог и спортски центар „Милан Гале Мушкатировић” .

„Важно је спортске центре вратити њиховој намени за које су предвиђени. Годинама апелујемо да су спортски центри у унутрашњости Србије у бољем стању и функционалној употреби у односу на Београдске центре. На базену МГМ забетониране су рупе за анкере балона који су спонзори купили за ватерполо клуб Црвена звезда. Надамо се да је оваквим поступцима неодговорних управника дошао крај”, наводи се у саопштењу.

Дугови тог општинског предузећа износе преко милион евра, што је довело у питање рад центра, саопштено је из Градског привредног друштва „25. мај – Милан Гале Мушкатировић”, које је преузело управу над тим спортским центром на Дорћолу и истиче да ће на овај начин градска имовина бити заштићена и створени услови за нова улагања и модернизацију базена и спортског објекта.

Како преноси Беоинфо, грађани Старог града као и остали Београђани базен ће моћи да користе несметано на основу свих одлука које су сада на снази, што значи да важе све издате пропуснице и картице.

Прва одлука градског предузећа „25. мај – Милан Гале Мушкатировић” јесте да се дневна цена коришћења базена спусти са 250 на 200 динара, као и да се плате запосленима у овом спортском центру повећају у просеку за око 20 одсто.

БАСТАЋ: БОРИЋЕМО СЕ ПРОТИВ ПРЕУЗИМАЊА СВИМ СРЕДСТВИМА

 

Председник општине Стари град Марко Бастаћ саопштио је да та општина не прихвата одлуке Скупштине града Београда о преузимању спортског центра (СРПЦ) Милан Гале Мушкатировић и најавио да ће свим правним средствима и различитим облицима грађанске непослушности покушати да спречи ново, како је навео, „дивљање нестручне, корумпиране и бахате градске власти“.

 

 

Беоинфо, Б92, Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x