ГАГИНИ И МИЛЕНИНИ ФИЛМОВИ У БИОСКОПУ НА ОТВОРЕНОМ

(Илустрација: Божидарац)

Викенд “Врачарског филма” 23. и 24. августа у парку војводе Петра Бојовића биће посвећен Милени Дравић и Драгану Николићу, најлепшем глумачком пару некадашње Југославије, најављено је из “Божидарца”.

Програм почиње у петак од 20.30 часова “Националном класом”, класиком домаћег филма у ком Драган Николић игра Флојда, младића из београдског предграђа посвећеног аутомобилским тркама.

За суботу у исто време најављена је комедија “Није лако са мушкарцима” у којој Милена Дравић игра запослену самохрану мајку три ћерке која сама зарађује за живот, гради каријеру, брине се о деци, али угађа и себи, својим потребама и жељама.

О филмовима ће говорити филмски и позоришни редитељ Марко Новаковић.

“Божидарац” је у оквиру биоскопа на отвореном овог лета подестио на познате Врачарце и Врачарке које су обележиле српски и југословенску кинематографију као што су Велимир Бата Живојиновић, Зоран Радмиловић, Петар Краљ, Слободан Цица Перовић, Софија Соја Јовановић и многи други, додају организатори.

Циљ културолошког пројекта “Викенд Врачарског филма” који је припремио Центар за културу “Божидарац” је позитивна афирмација на културно и уметничко наслеђе као и отварање могућности за рађање нових идеја и инспирација из овог периода.

Пројекат је подржан од стране оснивача установе градске општине Врачар.

Улаз је бесплатан на све програмске целине.

 

Божидарац, Недељник

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x