ГАГИНИ И МИЛЕНИНИ ФИЛМОВИ У БИОСКОПУ НА ОТВОРЕНОМ

(Илустрација: Божидарац)

Викенд “Врачарског филма” 23. и 24. августа у парку војводе Петра Бојовића биће посвећен Милени Дравић и Драгану Николићу, најлепшем глумачком пару некадашње Југославије, најављено је из “Божидарца”.

Програм почиње у петак од 20.30 часова “Националном класом”, класиком домаћег филма у ком Драган Николић игра Флојда, младића из београдског предграђа посвећеног аутомобилским тркама.

За суботу у исто време најављена је комедија “Није лако са мушкарцима” у којој Милена Дравић игра запослену самохрану мајку три ћерке која сама зарађује за живот, гради каријеру, брине се о деци, али угађа и себи, својим потребама и жељама.

О филмовима ће говорити филмски и позоришни редитељ Марко Новаковић.

“Божидарац” је у оквиру биоскопа на отвореном овог лета подестио на познате Врачарце и Врачарке које су обележиле српски и југословенску кинематографију као што су Велимир Бата Живојиновић, Зоран Радмиловић, Петар Краљ, Слободан Цица Перовић, Софија Соја Јовановић и многи други, додају организатори.

Циљ културолошког пројекта “Викенд Врачарског филма” који је припремио Центар за културу “Божидарац” је позитивна афирмација на културно и уметничко наслеђе као и отварање могућности за рађање нових идеја и инспирација из овог периода.

Пројекат је подржан од стране оснивача установе градске општине Врачар.

Улаз је бесплатан на све програмске целине.

 

Божидарац, Недељник

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

Остави коментар

Хвала што учествујете у дискусији. Ваш коментар је послат на објаву.