ЦЕНА КВАДРАТА НЕЋЕ СКОРО ПАДАТИ?

ПРОМЕТ НЕКРЕТНИНА У ДРУГОМ КВАРТАЛУ 2 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА

Фото: Београдске.рс

У агенцији за некретнине ,,Биро Мост“ кажу да не очекују пад цена квадрата у скорије време, нарочито када је у питању новоградња.


Могуће је да у неком периоду дође до краће стагнације на тржишту, али продавци неће спуштати цене упркос евентуално мањем интересовању купаца, каже Ивица Дончев директор агенције ,,Биро Мост“ у билтену који нам је послало предузеће ,,Београд на води“.

У тексту који се бави трендовима приликом избора некретнине наводи се да тражња за становима у Београду расте из дана у дан, а тренутно је најтраженија новоградња на добрим локацијама, која се прва распрода.

Дончев наводи да је тражња значајно већа од понуде и да се новоградња на добрим локацијама распрода већ у фази добијања грађевинске дозволе.

На пораст тражње утицали су све повољнији услови за добијање стамбених кредита у односу на претходне године.


„Чињеница да су банке престале да нуде камате на штедњу пре неколико година такође утиче на одлуку да је најсигурније купити некретнину“, објашњава Дончев.


Београд на води конкурентан по ценама


Купцима је приоритет да одаберу микролокацију која ће им обезбедити све услове за модеран, ефикасан и квалитетан начин живота.


„Зато су најтраженији стамбени комплекси који нуде садржаје за рекреацију, спа програм, обавезно одржавање зграда, комотне гаражне просторе“, каже Дончев и додаје да су приче о високим ценама у одређеним комплексима неосноване, нарочито када се узму у обзир додатни садржаји које насеље пружа.


Најтраженији двособни и трособни станови за младе породице


Када говоримо о типу некретнина, све су траженији двособни и трособни станови које бирају млади људи који планирају породицу.


„Ранијих година су најтраженији били мањи станови, а сада се то мења, односно све више се траже и већи станови са две и са три спаваће собе због појаве нових профила купаца, углавном млађих који заснивају или проширују породице. Они углавном купују средствима из кредита. Кредитни купци чине значајан проценат у промету непокретности, али велики број купује и из личних средстава“, истиче брокер.


Дончев наводи и да је у последњих неколико година дошло до веће тражње за вишим и повученим спратовима са већим терасама, због бољег погледа и саме атмосфере у стану.
Београд данас привлачи и нове профиле купаца, који су у пројектима попут Београда на води препознали жељено насеље које нуди бројне додатне садржаје и модеран стил живота на изузетно доброј локацији.

„Најтраженије локације више нису везане за општине као раније. Жеље купаца се више односе на квалитет градње, ниво опреме, а посебно за концепт и стил живота у одређеним комплексима.

На првом месту то је Београд на води, затим нови концептуални пројекти на Новом Београду, Дорћолу и на Врачару.

Тражња за кућама на Дедињу и Сењаку је повећана, али не и за становима на тим локацијама. Такође је порасла тражња за некретнинама на Звездари и Земуну“, рекао је Дончев.
Новоградња као сигурна инвестиција Узимајући у обзир чињеницу да је новоградња неупоредиво траженија од старе градње, Дончев предлаже будућим купцима да се фокусирају на нову градњу и станове у изградњи као сигурну инвестицију.


„Посебно препоручујем куповину стана у Београду на води, због могућности плаћања у више рата, где динамика плаћања прати динамику изградње, што је врло исплативо“, наводи Дончев.

Београд на води, Београдске.рс

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

НАЈСКУПЉИ КВАДРАТ У БЕОГРАДУ 10.400 ЕВРА


РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА БЕЛО БРДО


ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x