Бетонски костур Беобанке постаје хотел?

После више пропалих покушаја продаје, изгледа да је цена од 3,2 милиона евра за тринаестоспратницу у центру Београда привукла заинтересоване инвеститоре.

Како преносе Вечерње новости, за здање на Зеленом венцу, кој има више од 8,5 хиљада квадрата заинтересовано је 6 потенцијалних улагача.

Интересовање је задовољавајуће, инвеститори се јављају свакодневно и тренутно имамо шест заинтересованих из целог света . Досад смо разговарали са два инвеститора, а са осталима ћемо разговоре обавити наредних дана. Када завршимо први круг преговора, биће расписана и јавна лицитација, каже за „Новости“ Милутин Фолић, градски архитекта.

Доминантна вишеспратница у центру града ће, вероватно, претрпети велике грађевинске радове. Њена највећа мана је непостојање паркинга, као и такозваних сеизмичких укрућења, па ће ово бити највећи изазов за инвеститора. Све зависи и од будуће намене, а како преносе „Новости“ најозбиљнији у трци за зграду је један велики хотелски ланац.

Подсећамо, зграда некадашње „Беобанке“ празна је од 2002. године. Током 2007. прешла је у власништво Министарства правде и требало је да буде седиште Вишег и Прекршајног суда, али је због процене о улагањима, одлуком Владе предата Граду. Од тада, дело аритекте Милице Штерић, стоји „огољено“ и привлачи само појединце жељне панорамског погледа са њеног крова. Зграда је подигнута 1960. године.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x