ВЕСИЋА ЈЕДВА ОДБРАНИЛИ ОД БЕСНИХ ГРАЂАНА. СУКОБ СНС И СЗС АКТИВИСТА

(Фото: Архива)

У Кнез Михаиловој улици је током промоције „Књиге о Београду” коју је написао заменик градоначелника Горан Весић, дошло до инцидента између активиста СНС и Странке слободе и правде, који су испред галерије Прогрес организовали изложбу „Весићу, где је сад мој Београд”.

 

Како је јавио репортер агенције Бета, до инцидента је дошло када су активисти СНС-а покушали да уруче Весићеву књигу функционерима Странке слободе и правде, Марку Бастаћу и Борку Стефановићу.

На улазним вратима галерије Прогрес стали су активисти СНС-а, док су активисти СзС-а били поред њих, носећи транспаренте против Весића, преноси Бета.

Испред те галерије био је Симо Спасић, председник удружења убијених и киднапованих на Косову и Метохији, који је вређао припаднике опозиције.

Док су активисти СзС-а узвикивали „Весићу, лопове”, припадници СНС-а су узвраћали са „Ђиласу, лопове”.

Уследило је кошкање омладинаца две странке, али се ситуација брзо смирила.

Министра за рад и социјалну политику Зорана Ђорђевића извиждали су активисти СзС када је улазио на представљање Весићеве књиге.

Весић се касније огласио на Фејсбуку наводима да је Драган Ђилас спалио његову књигу и упоредио га са нацистима.

,,Драган Ђилас је вечерас у Београду по угледу на Адолфа Хитлера спаљивао моју књигу и покушао да спречи њену промоцију. Шта је то него нацизам”?

По наводима репортера, испред галерије нема униформисаних полицајаца али су присутни припадници МУП-а у цивилу.

Промоцији Весићеве књиге, између осталих, присуствовали су певачица Леонтина и глумци, Светислав Гонцић и Бранко Милићевић-Коцкица.

 

Политик, Н1,

Facebook
Twitter
Instagram

Напишите коментар