ТАКСИСТИ ПО СЕДМИ ПУТ: МОСТОВИ И УЛИЦЕ У БЛОКАДИ

( Закрчени мостови током данашњег протеста. Фото: Београдске.рс)

 

Протест београдских таксиста, који је одржан седми дан за редом, завршен је око 15 часова, а таксисти су најавили нови за сутра.

 

Чланови београдских такси удружења и данас су се око поднева окупили на четири свима добро познате локације (Обреновачки пут, Кумодрашка, Блок 70 и бивша хала “Пионир”) одакле су око 13.15 кренули уобичајеним трасама ка центру града.

Таксисти су се потом окупили испред Владе. Михаило Чубрановић из синдиката “Независност” рекао је да се неће повући док сви не буду радили по закону. Када су завршени говори, један од таксиста је за крај запевао “Пукни зоро”.

Центар града је, као и свих претходних дана, био блокиран, улице празне, а грађани су ишли пешке.

Због протеста створиле су се велике гужве и застоји у саобраћају широм престонице.

И новосадски таксисти организовали су данас протестну вожњу, у знак солидарности са колегама из Београда.

 

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: НЕ МАЛТРЕТИРАЈТЕ ГРАЂАНЕ

 

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас таксистима који већ недељу дана блокирању центар Београда, да је њен позив за разговор и даље отворен и да није фер да малтертирају грађане.

“Ја сам ту да разговарам, али немојте да малтретирате грађане”, рекла је она подсећајући да су таксисти учествовали у изради Закона о превозу путника у друмском саобраћају и да су били задовољни коначном верзијом.

“Таксисти су сада незадовљни имплементацијом закона. Тада сам им причала да ће бити проблема у његовом спровођењу јер немамо довољно капацитета што се тиче комуналтне полиције”, рекла је Брнабић новинарима у Београду.

 

Новости, Београдске.рс

Facebook
Twitter
Instagram

Напишите коментар