ПОСЕКЛИ 17 СТАБАЛА НА САВСКОМ ТРГУ

Реконструкција Савског трга

Реконструкција трга се захуктава. Фото: Београдске.рс

Са простора Савског трга, између Карађорђеве улице и Савског платоа, минулог викенда је уклоњено 17 стабала.

Реконструкција трга у овој фази подразумева да ће на њиховом месту сада бити изграђена кружна саобраћајница. Она ће повезати Савску и Карађорђеву улицу, а потом ће се радови проширити и на плато у средини круга.

Поједина стабла су биле младице, једно суво, а на једном је постојала отворена централна трулеж, саопштили су из ЈКП „Зеленило Београд”.

Како кажу, они ће обављати део посла који се тиче уклањања старих стабала и садњу новог високог и ниског растиња, распоређеног, како је и предвиђено победничким решењем на завршеном архитектонско-урбанистичком конкурсу.

 

Савски трг
Савски трг како би требало да изгледа после реконструкције. Фото: Беоинфо.

Свака сеча стабала вишеструко се надокнади новим садницама, па ће тако бити и на Савском тргу, где је после реконструкције инфраструктуре планирана садња у кoнцeнтричном рaспoрeду зeлeнилa и то у првoм рeду уз будућу oбoдну сaoбрaћajницу, високо растиње, а потом ниже растиње, уз велике травнате површине – кажу у „Зеленилу”.

Они истичу да следе стратегију града да се свако уклоњено стабло, што је нужно када се раде веће реконструкције и што је пракса свуда у свету, замени са знатно већим бројем дрвећа.

Читајте још: РЕКОНСТРУКЦИЈА САВСКОГ ТРГА НА ТРИ ЛОКАЦИЈЕ

Београдске.рс, Политика

Facebook
Twitter
Instagram

Скорашњи чланци

Напишите коментар