МАКРОНОВА ПОСЕТА МЕЊА САОБРАЋАЈ

Mинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић наводи да ће бити примењене све безбедносне мере када дође француски председник Емануел Макрон.

“Не говоримо о детаљима безбедносних мера, али имаћемо довољан број људи и предузећемо и све друге техничке мере како би председник Макрон, као и сви други гости који долазе у посету Србији, био безбедан”, рекао је Стефановић новинарима.

С обзиром да некада безбедносне мере укључују затварање улица, Стефановић је замолио грађане Београда за стрпљење, уз поруку да ће се МУП трудити да буде ефикасан и да сва задржавања буду што краћа.

Имаћемо довољан број припадника полиције да преусмеравају саобраћај”, поручио је Стефановић.

Министар је нагласио да је посета Макрона важна као порука за европске интеграције Србије, али и за даљи економски и свеокупни развој наше земље.

БЕОГРАД ДЕКОРИСАН ЗА ПОСЕТУ МАРКОНА

Потез од Кнез Михаилове до Калемегдана украшен заставама Србије и Француске.

Пошто ће на Калемегдану бити обраћање двојице председника постављене су и бине у делу код Споменика захвалности Француској.

 

Заставе су предвиђене и на аутопуту ка аеродрому, у Булевару Михајла Пупина, улицама Антифашистичке борбе, Милентија Поповића, у Париској и Рузвелтовој улици док ће билборди на којима се виде српска и француска застава и на којима на српском и француском језику пише “Добро дошли пријатељи” и “Слобода, једнакост, братство” стајати код Новог гробља, на Зеленом венцу, код хотела Хајат и ТЦ Ушће.

 

Француски председник Емануел Макрон стиже сутра у дводневну посету Србији. Његову посету Београду пратиће и велики број домаћих, регионалних и француских медија, а обраћање два председника преносиће и француска и српска телевизија.

РТС, БЛИЦ

Facebook
Twitter
Instagram

Напишите коментар