Подели
Капије Калемегдана засијале су у оквишу ширег пројекта декоративног осветљења Калемегдана. 

Главни градски урбаниста Милутин Фолић и директор ЈП „Јавно осветљење” Александар Цинцар-Поповић су пустили у рад светло на 4 локације.

Осветљене су Сахат кула, Сахат капија, Спољашња Стамбол капија и Леополдова капија.

„У наставку ове акције биће осветљене све капије, као и све зидине које су сада у потпуности у мраку. Очекујемо да ћемо на тај начин овај најзначајнији културно-историјски споменик нашег града додатно приближити туристима и грађанима Београда“, рекао је Фолић.

Према његовим речима, веома је важно нагласити да је ово само део програма осветљавања јавних и генерално значајних објеката у граду Београду.

„Недавно је и Народно позориште добило декоративно осветљење, а у плану је да буде урађено и на Народном музеју.

Засијаће још неколико објеката на потезу Трг републике – Kнез Михаилова – Васина – Студентски трг.

Требало би напоменути да ће све фасаде које су реновиране, на Kосанчићевом венцу и у Kарађорђевој, добити декоративно осветљење„, нагласио је Фолић.

Он је додао да осветљење које се поставља нема само декоративну функцију, већ доприноси и већој безбедности грађана и туриста.

„На тај начин желимо да допринесемо да град буде лепше и безбедније место за живот“, закључио је Фолић.

ТЕНДЕР ЗА ЈОШ 16 ФАСАДА У ГРАДУ

Секретаријат за комуналне и стамбене послове расписао је тендер за извођење радова на рестаурацији 16 фасада. 

Читајте још: УСКОРО: РУШЕ ПАЛИЛУЛСКУ ПИЈАЦУ

У питању је 11 објеката у Бранковој улици, два у Поп Лукиној и по један у Џорџа Вашингтона и Грачаничкој. Један је на углу Булевара деспота Стефана  и Браће Југовића.

Рок за подношење понуда је 15. септембар. Детаљне информације заинтересовани могу да погледају на званичном сајту Града Београда у одељку „Градски огласи”.

Ово је, као што је раније градоначелник Синиша Мали изјавио, наставак велике акције уређења оронулих и пропалих фасада.

Секретаријат за комуналне и стамбене послове и ЈКП „Градско стамбено” су ове године урадили рестаурацију на 120 објеката, а план је да се до краја године уради укупно 200.

Нема коментара

Оставите коментар