Подели
ПКБ жели осам инвеститора, Београд

За приватизацију Пољопривредне корпорације Београд заинтересовано је осам инвеститора из Србије и света, објавила је Радио-телевизија Србије.

Писма о заинтересованости послале су компаније „Матијевић“ и МК комерц из Србије, Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата, две компаније из Велике Британије, једна из Кине и једна из Сингапура и један привредник из Ковина.

Министар привреде Србије Горан Кнежевић је за РТС рекао да ће модел приватизације и позив за достављање обавезујућих понуда уследити за наредних месец до месец и по дана. Он је навео да ће од имовине и земљишта, које у власништву ПКБ-а од продаје бити узетно земљиште у близини Пупуновог моста.

Министарство привреде Србије објавило је 19. јануара ове године јавни позив за прикупљање писама инвеститора заинтересованих за учешће у поступку приватизације Пољопривредне корпорације Београд и четири зависна предузећа – Пољопривредна авијација, ЕКО – ЛАБ, ПКБ Агроекономик и Ветеринарска станица ПКБ.

Рок за достављање писама је био 17. фебруар, а заинтересовани инвеститори треба да предложе цену, модел приватизације, инвестициони програм, оквирни план пословања и број запослених. Пољопривредна корпорација Београд има 1.622 радника, а вредност капитала тог предузећа је око 51,2 милијарде динара.

На тендер за продају ПКБ-а, расписан крајем 2015. године, није стигла ниједна понуда, а почетна цена за 51 одсто процењене вредности сталне имовине била је око 154 милиона евра.

Скупштина Београда је септембра прошле године пренела 99 одсто акција ПКБ-а на државу.

Нема коментара

Оставите коментар