Подели

Екипе Завода за биоциде и медицинску екологију вршиће вечерас сузбијање одраслих форми комараца на деловима територија општина Палилула, Чукарица, Савски венац, Стари град, Звездара, Врачар, Нови Београд и Сурчин. Подсећамо, на Бановом Брду и Палилули код комараца је у два узорка изолован вирус западног Нила.

На општини Палилула запрашиваће се локалитети: Ада Хуја, Вишњица село, Вишњичка бања, Стара Карабурма, део од Рузвелтове до Батутове, Ботаничка башта, део од Булевара деспота Стефана до Рузвелтове.

На Чукарици, екипе Завода радиће на Ади Циганлији и Макиш колонији, а на Савском венцу у Толстојевој и Ужичкој улици.

Када је Стари град у питању, запрашиваће се Савски кеј, од Куле Небојша до Панчевачког моста и на Доњем Калемегдану.

На Звездари, екипе ће радити у Миријеву – Орловско насеље, Миријеву 2, 3 и 4, Звездарској шуми и на Новом гробљу.

На Врачару ће се запрашивати следећи локалитети: део од Јужног булевара, Светосавског платоа до Кнеза Милоша, Црвени крст, део од Синђелићеве, Макензијеве до Кнеза Милоша, део од Господара Вучића, Бранка Крсмановића до Синђелићеве.

На Новом Београду локалитети су блокови 37, 38, 44, 45, 65, 70, 70а, 71, 72, насеље Белвил, док ће се у Сурчину запрашивати СЦ „Сурчин”, насеље Кључ и Виноградска улица.

Акција ће бити спроведена уколико временске прилике буду адекватне, а на сајту Завода за биоциде и медицинску екологију налазе се детаљне мапе локација.

Нема коментара

Оставите коментар