Подели
Палилуска пијаца - будући изглед Фото: Град Београд

Палилуска пијаца могла би да буде срушена у наредних месец, два да би се на њеном месту подигао модеран објекат на три нивоа, сазнају Београдске.рс. Више пута одложено рушење објеката на Палилуској пијаци, према најновијим најавама могло би да се догоди почетком априла, за када су најављени радови. 

Како је саопштило ЈКП „Градске пијаце” с обзиром на то да је остварило рекордне резултате у пословању, финансијска средства ће бити уложена у осавремењивање београдских пијаца и њихово претварање у атрактивна места куповине по највишим стандардима.

Капитални пројекти за текућу годину су реконструкција пијаце „Палилула”, чија изградња стартује почетком априла, наставак радова на пијаци „Каленић”, где предстоји обнова јужне капије, замена локала дуж Његошеве улице, наткривање, проширење и асфалтирање пијаце „Борча”, као и наткривање и асфалтирање пијаце „Смедеревски ђерам”.

Власници локала на Палилуској пијаци са којима смо разговарали кажу да су више пута добијали информације о рушењу њихових објеката, како би се изградила нова пијаца.

„Прво су нам најавили крај јануара, почетак фебруара, а потом и март као месец у којем ће почети исељење ради рушења локала“, каже један од корисника локала на пијаци.

УМЕСТО ТРГОВА ПОКРИВЕНИ ОБЈЕКТИ

ЈКП „Градске пијаце“ је променило планове претходних власти, које су на конкурсу планирале да највеће градске пијаце постану пијаце – тргови, са мобилним тезгама. За сада, тај концепт задржан је једино на пијаци у Земуну, док су Каленић и Скадарлија предвиђене као комбиновани простори са наткривеним деловима. Палилуска пијаца ће бити затворен концепт објекта. Поред обезбеђених 250 нових расхладних витрина, на пијацама „Каленић”, „Скадарлија” и „Видиковац” биће постављене нове тезге, док ће на пијацама „Цветко” и „Баново брдо” старе тезге бити замењене рестилизованим.

ДОБИТ ДУПЛИРАНА

Од предузећа које је у 2012. и 2013. години једва успело да у пословним књигама прикаже позитиван резултат, у 2016. остварило је највећу добит, која је чак дупло већа у односу на годишњи план, саопштавају „Градске пијаце”.

Остварена добит из пословања за 2016. годину у износу од 237.770.842 динара је 643 пута већа од добити из 2012. и 183 пута већа од добити из 2013. године. Показатељ доброг пословања је износ укупних прихода од 1.122.842 динара, док расходи износе 849.977 динара.

Нема коментара

Оставите коментар