Подели
Рушење дивље градње биће најобимније на Палилули Фото; Београдске.рс

Рушење дивље градње у Београду чека на новац из градске касе. Престоничке општине имаће задатак да што пре уклоне нелегално сазидане објекте. Још није познат извођач радова, а најкритичније на Палилули.

Уклањање нелегално сазиданих објеката у престоници почеће у марту, незванично сазнају „Новости“. У првом кругу ће бити срушено готово 400 зграда и кућа, а која ће фирма бити задужена за овај посао још није познато.

Све београдске општине пописале су објекте који су од краја претпрошле године, када је ступио на снагу Закон о озакоњењу, зидани без дозвола. Решења о уклањању су донета, међутим, општинари још чекају да од града добију новац за рушење.

Дивља градња последњих година најзаступљенија је била на општини Палилула, где су многи инвеститори градили без икаквог реда и дозвола.

„У плану је рушење 60-ак објеката“ – кажу у Палилули. – Највише бесправих зграда и кућа је у насељима на левој обали Дунава. Верујемо да ћемо ускоро добити средства од града за уклањање тих објеката које би требало да почне следећег месеца.

Ни остале општине не заостају много за Палилулом. Звездара и Вождовац су, такође, међу критичнијим деловима града када је дивља градња у питању, али у овим општинама нисмо добили одговоре колико решења о уклањању су инспектори донели. На Савском венцу рушење чека 45, у Земуну 33, а у Сурчину пет објеката.

Предузеће које на јавном тендеру буде добило посао рушења бесправних грађевина имаће задатак и да обезбеди обустављање започетих радова на нелегалним градилиштима.

ПОЛИЦАЈЦИ И КОМУНАЛЦИ

УКЛАЊАЊЕ подразумева демонтажу уградних елемената, рушење носећих и преградних зидова и бетонских конструкција. Град ће бити у обавези да обезбеди неометано извршење рушења, односно да објекте исели и да, ако је неопходно, буду присутни припадници полиције и комуналне полиције.

Нема коментара

Оставите коментар