Подели
Трг Славија Фото архив: Београдске.рс

Ноћас је почело уклањање трамвајске и тролејбуске мреже на Славији, због чега су линије 2 и 9Л преусмерене у Ресавску, преко Ташмајдана, тролејбуси су укинути, а уместо њих ће саобраћати аутобуси.

Овакав режим трајаће наредних пет дана, тачније до раних јутарњих сати следеће среде. Радови у кружном току се изводе ноћу од један до четири сата, а због њих су измењене и ноћне линије.

ИЗМЕНЕ ЛИНИЈА

Измене за тролејбуске и трамвајске линије односе се на дневни период. Уместо линија 21, 22 и 29 успостављене су аутобуске линије 21А, 22А и 29А, док је линија 19 потпуно укинута. Трамваји 2 и 9Л из Немањине улице скрећу у Ресавску, потом пролазе поред „Београђанке“ и Ташмајдана, па Булеваром краља Александра даље возе према Дорћолу. Промене су претрпеле и ноћне линије 29Н, 31Н, 33Н, 47Н, 48Н, 51Н и 401Н.

Воз за Ресник и бициклистичке стазе спас док се буде радила Славија

Осим уклањања мреже, ради се и на конструкцији привремене тролејбуске мреже. То је у складу са ранијим најавама надлежних, по којима ће на Славији током радова на самом тргу бити отворена два коридора: Краља Милана – Макензијева, којим ће ићи и тролејбуси, као и Немањина – Булевар ослобођења.

 

Нема коментара

Оставите коментар