Подели
Комунална полиција на представљању извештаја Фото: Беоинфо

Комунална полиција Града Београда је радила добро током 2016. године, оценили су  градоначелник Београда Синиша Мали и начелница Градске управе Сандра Пантелић током представљања резултата рада комуналних полицајаца. 

Мали је рекао да је важно да су запослени у том секретаријату на располагању грађанима и да заједно са њима овај град чине бољим и лепшим.

„Моја жеља је да сваке године буде мањи број прекршајних налога и инцидената јер би то значило да се грађани понашају у складу са нормама и законима. Ми се трудимо да будемо на услузи грађанима и да повећавамо број испостава како би припадници Комуналне полиције могли брже да реагују. Важно је да грађани у свом комшилуку имају комуналног полицајца, а следећа испостава биће отворена на Ади Циганлији. Такође, набављено је и 13 нових возила за Комуналну полицију, као и техничка опрема. Осим тога, организоваћемо и нове обуке и усавршавања“,  истакао је градоначелник и додао да је циљ да на терену буде 1.000 комуналних полицајаца, али и већи број потпуно опремљених испостава, како би комунални ред у граду био бољи.

Начелница Градске управе Сандра Пантелић рекла је да ће за све запослене у Комуналној полицији који су од пријема у радни однос до данас стекли неко више образовање, оно бити признато новом систематизацијом.

„У сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, након шест година откако Комунална полиција постоји, закључили смо да је дошло време да се приручник и обука коју пролазе измене. Сада имамо више искуства у односу на почетни период када су организоване прве обуке. Град је аплицирао у Савету Европе и заузео прво место за програм стручног усавршавања и управљања људским ресурсима, што значи да смо озбиљно почели да се бавимо проблемима запослених и начином како да помогнемо“,  објаснила је Сандра Пантелић и најавила да ће у наредних десет дана бити организована прва обука за спречавање дискриминације припадника ЛГБТ популације.

У обавези смо, додала је она, да прођемо тај тренинг и упознамо се са стварним стањем у граду јер смо ми град који има разумевања за све људе и припаднике свих мањина.

У годишњем извештају рада Комуналне полиције речено је да је највише прекршајних налога било за вожњу без возне исправе и паркирање.

Нема коментара

Оставите коментар