Подели
Још неколико дана до отварања кажу у Зеленилу Фото: Београдске.рс

Без обзира на ограду којом је ЈКП Зеленило заштитило радове у паркићу код обелиска у Фрушкогорској улици, суграђани кроз део који је срушио ветар улазе да прошетају кућне љубимце или да посматрају залазак сунца, забележила је наша екипа.

Иако смо испрва помислили да су радови одавно завршени, с обзиром на то да радника у већем броју на градилишту нема, у ЈКП Зеленило нас демантују. Како смо сазнали, до сада су завршени груби грађевински радови, изграђене стазе од камене коцке и посађен нови травњак, али још има посла.

Суграђани уживају у заласку сунца Фото: Београдске.рс
Суграђани уживају у заласку сунца Фото: Београдске.рс

„У току су пробе за заливни систем и наставак радова на озелењавању такозване међублоковске површине, након чега ће наредних дана да буде уклоњена и ограда“, речено нам је у Служби за односе с јавношћу ЈКП Зеленило. 

Међублоковска површина код обелиска у Фрушкогорској улици припада историјско-културној целини Косанчићев венац, где се тренутно изводе обимни радови који подразумевају обнову калдрме и више од 30 фасада, што се финансира средствима из буџета. Обелиск, јединствено архитектонско обележје са грбом Београда, постављен је на узвишењу крај Бранковог моста на десној обали Саве 1961. године поводом Прве конференције несврстаних земаља 1961. у Београду.

Нема коментара

Оставите коментар