Подели
Радови на Бранковом мосту Фото: Беоланд

Радови на Бранковом мосту за саобраћај затворили две траке, па возачи на располагању имају по две, уместо досадашње три у сваком смеру.

По једна од те две у сваком смеру ће бити резервисана за возила јавног градског превоза – аутобусе, електробусе и таксисте.

ПЛАН КРЕТАЊА САОБРАЋАЈА

Путничка возила из Новог Београда ка центру града биће преусмерена у брзу траку на низводној конструкцији.

Такси возила и возила јавног превоза користиће брзу траку на узводној конструкцији.

Ова саобраћајна трака ће преко дана служити као „жута трака“, док ће ноћу, у периоду између 1.00 и 4.00 она бити затворена.

Радови на Бранковом мосту на челичним конзолама Фото: Беоланд

Тада ће сва возила из Новог Београда ка центру града користити само брзу траку на низводној конструкцији.

Саобраћај из Бранкове улице ка Новом Београду одвијаће се у две саобраћајне траке на низводној конструкцији – поручују из Дирекције.

Радови би требало да трају четири месеца.

Читајте још: БРАНКОВ МОСТ: ИМА ЛИ КРАЈА ЧЕКАЊУ НА ПОПРАВКУ?

„Без оваквог затварања саобраћајних трака радови би трајали током две сезоне, а другачија технологија извођења захтевала би више новца из буџета“, додали су из Дирекције.

Како су надлежни истакли, “одобрен режим саобраћаја током радова неопходан је ради замене челичних конзола испод пешачке стазе моста. Њихово тачно стање може бити утврђено тек по скидању сваке појединачне челичне конзоле”.

Њихова уградња мора да се изведе помоћу дизалица којима је потребан простор за манипулацију, тако да две саобраћајне траке на узводној конструкцији морају бити затворене.

Ради узајамно безбедног извођења радова и одвијања саобраћаја, ноћу је потребно затварање читаве узводне конструкције. Такође, на овај начин ће се обезбедити услови за завршетак радова у предвиђеном року, до краја године.

„Предузимамо све како би се радови изводили у јеку грађевинске сезоне и што пре оспособио тротоар који је годинама био ван функције.

Извођач ће увести и ноћни рад за поједине фазе“,  додају из Дирекције.

ОБНОВЉЕН 1956. ГОДИНЕ, НАДОГРАЂЕН 1978.

Бранков мост је обновљен 1956. године на стубовима ранијег Моста краља Александра, који је срушен у Другом светском рату. Због развоја града на левој обали Саве, од 1974. до 1978. године изграђена је нова конструкција на низводној страни моста. Направљена је да има исту силуету и статички систем.

Нема коментара

Оставите коментар