Подели

На Сретење – Дан државности Србије дежурне продавнице могу бити затворене, саопштавају из Секретаријата за привреду.

Дан раније, у уторак, 14. фебруара, дежурне продавнице претежно прехрамбене робе (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и друго) морају да раде најмање од 9 до 18 сати, док у четвртак морају да раде најмање од 9 до 12 часова.

На дан државног празника (15. и 16. фебруара) неспецијализовани продајни објекти у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбене робе, као и посебни трговински формати, могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији града Београда раде од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду раде најмање од 6 до 20 сати.

Дежурне продавнице које у време државних и других празника обављају делатност дужне су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти за време државног празника Сретења могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу.

У дане када се празнује државни празник Сретење (14, 15. и 16. фебруар) угоститељски објекти у стамбеним зградама могу радити најдуже до 24 сата и емитовати музички програм до 23 сата. Остали угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића који се не налазе у стамбеним зградама, могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена од 00 до 24 сата.

Нема коментара

Оставите коментар