Чет. јун 20th, 2019

Први српски аутовани (декларисани) геј полицајац Александар Стојменовић добитник награде „Дуга“

Александар Стојменовић Фото: ГСА

Добитник награде Дуга за допринос борби против хомофобије и трансфобије за 2015/2016. годину је официр за везу са ЛГБТ заједницом МУП Србије Александар Стојменовић. Он је такође и први полицајац који је објавио да је геј.

Како се наводи у образложењу награде „Александар Стојменовић је именован од стране Министарства унутрашњих послова (МУП) за официра за везу са ЛГБТ заједницом почетком 2014. године и од тада непрекидно ради пре свега на случајевима насиља и дискриминације над ЛГБТ особама, али и на другим питањима од значаја за рад полиције са ЛГБТ популацијом.
Са циљем да повећа поверење ЛГБТ заједнице у рад полиције, па самим тим и број пријављених и процесуираних случајева с једне стране, али и да с друге стране заједно са својим колегама из Одељења за рад са заједницом МУП-а побољша, систематизује и прошири деловање полиције када су у питању ови случајеви и уопште рад са ЛГБТ популацијом, Александар се у претходних годину дана истакао дајући значајан допринос поменутим циљевима“, наводи се у саопштењу Геј стрејт алијансе, која је ову награду доделила по четврти пут.

Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *