Подели
Фантомка са прошлог протеста Фото: Милош Старчевић, Београдске.рс

Данас се навршава тачно месец дана од рушења у Савамали, а да се и даље не зна ко су људи који су у ноћи 24. априла учествовали у рушењу под фантомкама. Због тога је испред Скупштине Београда почео протест у организацији Иницијативе „Не давимо Београд“.

Читајте још и „Преминуо чувар из Савамале – сведок рушења

20.30 – Српска напредна странка СНС саопштила је, поводом данашњег протеста због рушења објеката на Савамали, да је у питању „још један политички скуп, у организацији Пајтићеве ДС, ДСС, Двери, Радуловићеве и Тадићеве странке, разних Веселиновића и Вукадиновића, који су из читаве Србије успели да доведу једва 2.000 присталица, и да тај скуп показује да сви они заједно немају баш ништа да понуде грађанима Србије, осим мржње према Александру Вучићу и свему што представља просперитет и развој Србије“, пренео је Тањуг.

20.20 – Протестна шетња завршена испред Скупштине Београда, одакле је и кренула. Тоалет папир поново бачен ка здању Старог Двора.

20.06 – Колона се креће ка Скупштини.

19.59 – Протесту се обраћа новинарка „Времена“ Јована Глигоријевић. Медијске слободе тема скупа.

19.46 – Протестна шетња прошла поред зграда Новости, Политике и завршава се код РТС – а. Саобраћај на моменте заустављан. Са разгласа се чује питање – Чији град? Маса одговара – наш град.

19.04 – Управо креће протестна колона.

19.00 Чују се добро познате пароле „Чији град – наш град“, „Неће проћи“ и „Оставке“.

18.55 – Радомир Лазовић позива у шетњу такозваном медијском трасом, поред Новости, Политике и РТС – а. Како су раније најавили из Иницијативе „Не давимо Београд“, циљ је да се охрабре новинари који савесно обављају свој посао.

18.50 – Зое Гудовић, феминисткиња, говорила о одговорности.

18.39 – Минут ћутања за преминулог чувара из Савамале Слободана Танасковића

18.30 – Према првим, незваничним проценама медија, више хиљада људи налази се на платоу испред Градске скупштине. Колону која ће кренути ка згради Вечерњих новости предводиће група са бубњевима.

17.30  – Почеле припреме за протест који ће стартовати испред Скупштине Београда.

18.01 – Више стотина људи налази се на платоу испред Скупштине Београда, док велики број људи пристиже са свих страна.

13289096_10207690442512157_1665701496_n

 

 

Нема коментара

Оставите коментар