Подели
Архивска фотографија Фото: Београдске.рс

Тек је обновљена, а већ уништена фасада у Поп Лукиној 12 у Београду. Градски менаџер Горан Весић поднео је Првом основном тужилаштву у Београду пријаву на основу информација које могу да имају елемент кривичног дела против Н.Н. лица која су у ноћи између 12. и 13. јула спрејевима ишарала фасаду.

Весић је у пријави навео да је „током ноћи између 12. и 13. јула група непознатих лица спрејевима уништила управо реконструисану фасаду зграде у Поп Лукиној улици бр. 12 на општини Стари град у Београду”.

Весић је навео да су сигурносне камере које покривају оближњу бензинску пумпу Нафтне индустрије Србије забележиле цео догађај, те су и надлежни у граду Београду и преко информација добијених од стране НИС-а сазнали за детаље догађаја, као и за постојање снимка.

Према његовим речима „наведена фасада управо је реконструисана у оквиру програма града Београда за реконструкцију градских фасада и то средствима из буџета града Београда”.

„Наведеним радњама непозната лица нанела су како директну материјалну тако и индиректну и нематеријалну штету граду Београду. Средства утрошена за реконструкцију и уређење наведене фасаде зграде у улици Поп Лукина бр. 12 износе пет и по милиона динара, колико износи и директна материјална штета за градски буџет, с обзиром да је после вандалског уништења исцртавањем спрејевима ова фасада у горем стању него пре извршене и плаћене реконструкције”, написао је Весић.

„С обзиром да град Београд у оквиру својих надлежности интензивно ради на санацији, адаптацији и уређењу, као и на улепшавању не само фасада већ и свих јавних површина и простора и због подизања нивоа туристичке понуде и сваке врсте туристичке услуге у граду Београду, свако наружење посебно вандалским понашањем, несумњиво се одражава и на општи утисак који страни туристи стичу о граду, односно утиче на обим и фреквенцију туристичке понуде и боравка туриста у Београду. Вандалско наружење у сваком, па и у овом конкретном случају ствара и индиректну материјалну штету за градски буџет јер несумњиво утиче на број туристичких посета и дужину задржавања туриста у Београду”, рекао је Весић и додао да с обзиром на све напред изнето доставља ову информацију Првом основном јавном тужилаштву у Београду ради разматрања и предузимања свих радњи из надлежности тог тужилаштва, а пре свега утврђивања идентитета хулигана који су уништили фасаду.

Весић је тужилаштву доставио и видео снимак који су снимиле сигурносне камере са пумпе Нафтне индустрије Србије.

Нема коментара

Оставите коментар