Подели
Траса којом ће се кретати протест Фото: Не да(ви)мо Београд

Иницијатива „Не давимо Београд“ за сутра у 18 часова је заказала нови протест због рушења у Савамали.

Незадовољни што ни после месец дана нису откривени починиоци под маскама уз чију је асистенцију срушен део града поред реке, активисти иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ траже оставке градоначелника Синише Малог, министра и директора полиције Небојше Стефановића и Владимира Ребића, као и Николе Ристића, начелника Комуналне полиције.

Шетња је овога пута посвећена „новинарима који се боре за достојанство своје професије“, наведено је у најави протеста. У складу са тим, траса којом ће се кретати протест проћи ће поред зграда Новости, Политике и РТС – а.

Овде погледајте како је изгледао прошли протест.

У међувремену, поједини власници срушених објеката у Савамали револтирани изјавом премијера Александра Вучића да су објекти стечени корупцијом и криминалом најавили су тужбе.

„Нећу да ћутим, немам кривична дела, нисам стекао криминалом и корупцијом, а и управо ми је отац оставио преузеће“ – рекао је директор Транспорт Перона за тв Н1.

„Овде је била радионица предузећа Транспорт перони, где је мој отац иначе власник и оснивач овог предузећа седео до краја свог живота и највише времена проводио овде. Криминалци су они који су ово урадили 25. и то је једини криминал у целој тој причи и вандализам који се догодио у тој изборној ноћи“, каже Владимир Марковић из предузећа Транспорт.

Протестно окупљање је заказано за 18 часова испред Скупштине града Београда.

 

Нема коментара

Оставите коментар