Подели
Ускоро: Парк хора Александров Београду Фото: Београдске.рс

Министарство културе и информисања Србије предложило је да се парк испред споменика цару Николају Другом Романову у Београду назове „Парк хора Александров“, рекао је министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић.

„Поводом велике трагедије, погибије чланова хора ‘Александров’ у авионској несрећи, изражавамо најдубље саучешће члановима њихових породица, као и свим поштоваоцима њихове изузетне уметности у Русији и у целом свету,“ рекао је Вукосављевић у изјави Танјугу.

Хор „Александров“ гостовао је много пута у Београду и Србији и били су доказани пријатељи нашег народа и државе, подсетио је Вукосављевић.

Ансамбл Руске Армије „Александров“ наступио је 11 пута у Београду, а последњи пут прошле године у Дому синдиката, поводом 70. годишњице победе над фашизмом. Том музичком догађају присуствовао је политички и војни врх Србије.

Репертоар им је веома разноврстан и обухвата песме руских композитора, народне песме и игре, војничке песме, дела духовне музике, класична дела и најлепше нумере светске поп музике.

Ансамбл Руске армије „Александров“ познат је широм света по професионалним наступима, а хор се сматра једним од најбољих мушких хорова у Русији.

Хор, оркестар и плесачи у војним униформама више пута су остављали снажан утисак на београдску публику.

Један од највећих уметничких ансамбала Руске Федерације у свом саставу има 180 чланова, који су уметничким ангажманом допринели неговању руске и светске културне баштине.

Плесни ансамбл изводи праве кореографске и играчке бравуре са невероватном лакоћом, било да је у питању фолклорна игра, бели балет или ривер денс.

„Изражавајући дубоки пијетет, Министарство културе и информисања, предложило је премијеру Александру Вучићу и за тај предлог добило подршку, да се у знак вечног сећања, а у договору са Градом Београдом, парк испод споменика цару Николају Другом Романову, у Београду назове ‘Парк хора Александров“‘.

Парк је потпуно реконструисан пре две године, када је постављен споменик цару Николају Другом Романову.

Према последњим подацима, у паду руског војног авиона настрадало је 92 Руса, од којих 64 члана чувеног војног хора.

Нема коментара

Оставите коментар