Подели
Нови контролни торањ Фото: СМАТСА

План о изградњи новог Контролног торња на београдском аеродрому усвојен је на колегијуму СМАТСА-е, саопштено је из Контроле летења. Радови почињу на јесен 2018. године и трајаће годину дана.

Како тврде, објекат ће бити висине 75 метара, што ће га чинити највишим торњем у овом делу Европе. Изградњом новог контролног торња СМАТСА иде у корак са плановима Владе Републике Србије о давању у концесију „Николе Тесле“, кажу из Контроле летења и додају:

Нови контролни торањ Фото: СМАТСА
Нови контролни торањ Фото: СМАТСА

„Новом техничком опремом ће се омогућити даљи раст саобраћаја и реализација свих планова будућег концесионара. Сви детаљи техничке документације биће завршени до јуна 2018. године, док ће радови почети на јесен исте године и трајати годину дана. Торањ ће бити изграђен на земљишту СМАТСА-е у Београду и финансиран из сопствених извора“.

Нови торањ ће омогућити још бољу видљивост аеродромских површина и боље услове рада, затим нова технологија уграђена у складу са европским регулативама и стандардима, а зграда енергетски ефикасна и изграђена од еколошких материјала, објашњавају из Контроле летења.

„Идејно решење урадила је „Енергопројект индустрија“, а за изградњу ће бити ангажовани домаћи извођачи. Ово је за нас важан пројекат, јер ћемо на једном месту имати Обласну, Терминалну и Аеродромску контролу летења“, саопштено је из Контроле летења.

Нема коментара

Оставите коментар